Naslovnica ŽIVOT Evo kako da izlečite aritmiju i preskakanje srca

Evo kako da izlečite aritmiju i preskakanje srca

vdsgj2j

[adsenseyu2]

Aritmija je bolest koja se javlja kao rezultat nervno-vegetativnih poremećaja, pošto srce radi pod direktnim uticajem vegetativnog nervnog sistema i drugih organa.

Veliki broj nervnih vlakana i ćelija regulišu otkucaje srca, pri čemu se mi tu ništa ne pitamo. Aritmija se često javlja kod mladih ljudi.

Do preskakanja srca može da dođe kod anemičnih i bledih ljudi, pošto je njihov organizam prilično neotporan. Glavni uzroci preskakanja srca su preteran mentalni rad, preterano vežbanje, kao i oporavak nakon ozbiljnih bolesti.

Ove bolesti mogu da traju nekoliko trenutaka, nekoliko sati ili nekoliko dana. Pacijenti mogu imati čudan osećaj u predelu srca, vrtoglavicu i nesvesticu, a ponekad i hladan znoj. Ovi napadi ne moraju da budu jaki, ali su obično veoma neprijatni.

[adsenseyu4]

Lečenje

Postoje dva recepta za lečenje ovih bolesti. Jedan se koristi za lakše, a drugi za teže oblike.

Čaj za lakše oblike aritmije i preskakanja srca:

  • 50 g cvetova gloga
  • 50 g listova i cvetova vresa
  • 50 g stabljika preslice
  • 30 g listova i cvetova matičnjaka
  • 30 g listova i cvetova kantariona
  • 20 g bele imele
  • 20 g osušenih listova ruzmarina

Priprema i primena čaja:

Iseckajte bilje i sameljite u blenderu. U 12 dl prokuvale vode stavite 10 g mešavine bilja, kuvajte 1 minut i ostavite da se ohladi. Sipajte sve u flašu i pijte 3 puta dnevno po 1 dl pre obroka i ½ dl posle obroka. Nakon svakog obroka uzmite kašiku meda i sveže isceđenog limuna.

[adsenseyu1]

Čaj za ozbiljnije oblike aritmije i preskakanja srca:

  • 40 g cvetova gloga
  • 40 g cvetova i listova kantariona
  • 30 g stabla vresa plavog cveta
  • 20 g kore hrasta (beli deo)
  • 20 g stabla majčine dušice
  • 20 g sveže trave
  • 20 g listova žalfije
  • 20 g listova mišjakinje
  • 20 g listova ruzmarina
  • 10 g listova i cvetova plućnjaka
  • 10 g stabljika valerijane

Priprema i primena čaja:

Iseckajte bilje i sameljite u blenderu. U 12 dl prokuvale vode stavite 10 g mešavine bilja, kuvajte 1 minut i ostavite da se ohladi. Sipajte sve u flašu i pijte 3 puta dnevno po 1 dl pre obroka i ½ dl posle obroka. Nakon svakog obroka uzmite kašiku meda i sveže isceđenog limuna.

Pored čaja, dvaput dnevno uzimajte i 30 ml limunade koja se priprema na sledeći način:

U 2 dl prokuvale i ohlađene vode stavite kašiku meda, 15 listova ruzmarina (koji se moraju usitniti), tri lista žalfije i sok od jednog limuna.

U slučaju napada, lezite na leđa i polako dišite kroz nos. Stavite hladnu oblogu na predeo tela od grudne kosti prema levom bubregu.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]