Čudan oblak iznad Aljaske naveo je Amerikance da pričaju o ruskom tajnom oružju – FOTO

Širom Amerike na društvenim mrežama, kruži fotografija na kojoj je prikazan čudan oblak snimljen na nebu iznad Aljaske.

Ovo su izvestili novinari britanske novinske publikacije Dejli mejl. Autori teksta su detaljno govorili o neobičnoj pojavi, a takođe su nagovestili da bi ona mogla ostaviti tako bizaran trag na nebu.

Kako Dejli mejl prenosi, čudan oblak koji se pojavio na nebu u blizini Lazy mountain iznad Aljaske je zabrinuo posmatrače. Meštani i korisnici društvenih mreža bukvalno su se uspaničili, jer niko nije mogao da objasni šta se tačno dogodilo na nebu.

Čitaoci su počeli da nude različite verzije, pokušavajući da pogode šta je izazvalo tako zanimljiv fenomen.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

„Veoma jezivo! Izgleda kao meteor. Pitam se gde je sleteo. Možda je satelit? Ovo je tako čudno“, napisao je jedan korisnik.

Lokalno stanovništvo sugerisalo je da bi takav trag mogao ostaviti meteorit ili satelit koji se spustio iz orbite. Međutim, ponuđene su i potpuno fantastične verzije u kojima se tvrdilo da je čudan oblak izazvan padom NLO-a.

Takav nebeski fenomen naterao je i Amerikance da pričaju o ruskom tajnom oružju. Neki komentatori su, sasvim ozbiljno, izjavili da je takav trag navodno ostavila raketa koja je pala tokom testiranja.

Kasnije su se za fenomen zainteresovali američki stručnjaci, koji su neobičan oblak detaljno proučili i otkrili njegovu tajnu. Ispostavilo se da je reč o uobičajenom tragu, koji ostaje posle leta aviona.

„Stručnjaci veruju da fotografije i video snimci pokazuju trag iz aviona, u kombinaciji sa izlazećim suncem, što je zajedno stvorilo jedinstven atmosferski spektakl“, rezimirali su autori materijala.

 

Webtribune.rs