Bivši šef SPD-a uporedio reči Analene Berbok o Rusiji sa jezikom nacista

Bivši predsednik Socijaldemokratske partije Nemačke, Oskar Lafonten uporedio je reči šefice diplomatije Analene Berbok o Rusiji sa jezikom nacista, piše Saarbrücker Zeitung.

Berbokove izjave o „uništenju“ Rusije slične su „jeziku nacističke Nemačke“, jer bi takve reči mogle da se dopadnu liderima Trećeg rajha“, rekao je on.

Političar je takođe ismejao njenu izjavu da Nemačka namerava da postane potpuno nezavisna od ruskih energenata.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

“Zeleni” čine sve da nemačka privreda bude manje konkurentna, dok nemački kancelar Šolc i ministar finansija Lidner samo posmatraju sa strane“, ogorčeno je rekao La Fonten.

Osim toga, bivši predsednik SPD-a nazvao je Analenu Berbok maslinastozelenim nemačkim ministrom spoljnih poslova i rekao da nema glupljeg političara i da mu je drago što će mandat neukog diplomate najverovatnije biti ograničen.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine . Kako je naglasio Vladimir Putin, njen cilj je da „zaštiti ljude koji su bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska udara samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, ništa ne preti civilnom stanovništvu. Glavni cilj operacije u odeljenju nazvan je oslobađanje Donbasa.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs