Bajden: Putin je sve opasniji

Predsednik SAD Džo Bajden optužio je Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres, koji će se održati 2022. godine, preneli su novinari koji prate aktivnosti Bele kuće.

„Rusija već širi dezinformacije povodom izbora 2022. godine. To je otvoreno kršenje našeg suvereniteta“, rekao je Bajden tokom posete Upravi direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Takođe je „upozorio na opasnost od pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije“.

Kako se navodi u saopštenju Bele kuće, Bajden je izjavio da bi sajber napadi jednom mogli da izazovu „oružani sukob“.

Pritom, Bajden nije izneo dokaze za svoje tvrdnje.

Spomenuo je i ruskog predsednika VladimRanije su SAD više puta optuživale Rusiju za mešanje u predsedničke izbore, što Moskva odlučno negira, ističući da su optužbe neosnovane.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija nijednom nije dobila dokaze koji potvrđuju optužbe za mešanje u izbore i sajber napade.ira Putina, rekavši da lider Rusije „ima probleme“.

„Sastajao sam se sa Putinom, koji se suočava sa pravim problemom – ima privredu koja se bazira na nuklearnom oružju i naftnim poljima i ni na čemu više, ona je osma u svetu. On je svestan da je zaista u teškom položaju i to ga, po mom mišljenju, čini još opasnijim“, rekao je Bajden, obraćajući se obaveštajnoj zajednici.