Naslovnica IZA OGLEDALA 6 jezivih predskazanja tragedija, koja su se ostvarila

6 jezivih predskazanja tragedija, koja su se ostvarila

wsgfjkyadfkmzh

[adsenseyu3]

Tragedije poput pada aviona Malezija erlajnza, smrti princeze Dajane, dečaka koji je sanjao da mu otac umire, mladića koji je najavio da će ceo svet čuti njegovo ime pokazuju da predosećaji mogu biti itekako ostvarivi i kobni po život…

Predosećaje imaju svi, ali ključno je pitanje ko u njih veruje, a ko ih smatra običnim sujeverjem. Iako je većina njih neutemeljena postoje neki događaji gde su se loše slutnje na kraju i obistinili. Popis takvih pet predosećaja koje je trebalo slušati na vreme:

1. Noćne more se ostvarile

Amerikanka Keti Levton imala je zastrašujuće noćne more danima pre planiranog puta s mužem u Kinu i Maleziju. Kako se datum polaska približavao, bila je toliko nervozna da je nabavila četiri “lutkice za brigu”, svojevrsnu amajliju.

Ćerke su joj rekle da je smešna i nisu pridavale pažnju majčinom predosećaju. Keti je bila toliko zabrinuta da je jednu lutkicu uzela sa sobom. Ona i njen suprug 8. marta ukrcali su se na malezijski let MH370.

[adsenseyu1]

Nakon vesti o nestanku leta, njihove ćerke nikada nisu dobile odgovor gde su im nestali roditelji. U kući su pronašli preostale tri lutkice, a strahovi njihove majke tada su poprimili drugo značenje. Svaka je uzela po jednu lutkicu kao uspomenu na nestale roditelje.

2. Znao da mu je otac umro

Početkom 2009. izraelska ofanziva na Pojas Gaze bila je u punom mahu, a bombe i metci leteli su na sve strane. Šestogodišnji dečak Rahman Badavi probudio se 7. januara sanajo je eksploziju u kojoj je umro njegov otac.

Dečak je neutešno plakao, a sat vremena nakon toga, zazvonio je telefon i stigla je potvrda – njegov otac je poginuo zajedno s ujakom u eksploziji. Dečaku je dijagnostifikovan postraumatski stresni poremećaj.

[adsenseyu4]

3. Rekao da će njegovo ime čuti ceo svet

Majk Braun je ubijen 8. avgusta 2014. u tragičnom incidentu koji je uznemirio celi svet. Osamnaestogodišnji mladić ubijen je nakon sukoba s policajcem u Fergusonu.

Verzija policajca je da je ignorisao njegove pozive, dok svedoci tvrde kako je Mike stajao u mestu sa rukama u vazduhu. Sud je oslobodio policajca krivice, ali slučaj je dobio ogromnu medijsku pažnju.

Braunova majka tvrdi da je on i pre smrti imao predosećaj da će umreti. Tvrdi kako je Majk s njom pričao o Bogu i smrti.  Osim toga, Braun je nakon diplomiranja rekao nešto što je za par meseci ispalo poprilično tačno “Celi svet će znati moje ime”.

https://youtu.be/9_icVWKO4_o

4. Rekao je ocu da se neće videti

Greg Bakli bio je američki vojnik u Afganistanu zadužen za obučavanje tamošnjih vojnika već sa 21. godinom. Nakon sukoba sa Afganistancem kojeg je obučavao, osećao je veliku uznemirenost koju je prijavio nadređenima.

[adsenseyu1]

Rekao im je kako oseća da bi se lokalci mogli okrenuti protiv Amerikanaca. U telefonskom razgovoru sa svojim ocem, koji je kasnije to prepričao medijima, Greg je rekao kako ako do oktobra te godine ne dođe kući, onda nikada niti neće.

Par dana nakon toga Grega je ubio mladić kojeg je podučavao, a naknadno je ubio još dva marinca.

5. Priča o princezi Dajani

Nakon smrti princeze Dajane javnost je bila u očajničkoj potrazi za krivcem – od paparaca, kraljevske porodice Dodi Al Fajeda, vozača – ali nikada ništa nije dokazano.

Šest godina nakon njene smrti njen batler otkriva pismo u kome Dajana otrkiva kako će biti ubijena. U njemu je navodno stajalo kako princeza smatra da postoje ljudi koji joj žele zlo i kako će njenu smrt prikazati kao automobilsku nesreću.

[adsenseyu4]

Navodno, motiv za sve to je bio da se princ Čarls napokon može oženiti ženom koju voli Kamilom.

6. Baš nije hteo da ide…

Nekoliko dana pre planiranog puta do njegove bake na Bali, 11-godišnji Migel Panduvita stalno je ispitivao svoju majku o bogu i tome što se događa s dušom nakon što umremo.

Često je bio nervozan a njegovo stanje se pogoršavalo približavanjem leta, a noć pre puta majka je morala celu noć da ga drži u naručiju i umiruje.

Pre nego što je ušao u avion, rekao joj je kako će mu nedostajati, pa ju pitao što će se dogoditi ako se avion sruši. Majka je dala sve od sebe da ga umiri i rekla da nema šanse da se to dogodi.

Ispalo je tako da im je to bio poslednji zagrljaj – dva sata nakon toga majka je obaveštena da je avion pao. Samira čvrsto veruje kako je Migelov predosećaj bio stvar sudbine i žali što nije poslušala dečaka, misleći da bi tako mogla sinu spasiti život.

(24sata.hr)

[adsenseyu5][adsenseyu5]