Naslovnica ŽIVOT 19 biljaka koje su vam dostupne a jaki su antibiotici

19 biljaka koje su vam dostupne a jaki su antibiotici

[adsenseyu2]

fdsjh34rzfgdshkmds

[adsenseyu3]

Antibakterijsko Bilje

Beli luk

Kao antibakterijska biljka, beli luk je efikasniji protiv nekoliko vrsta bakterija nego penicilin. Beli luk  takođe napada bakterije a da ne remeti normalnu floru organizma. Beli luk se može koristiti kao tinktura, kapsula, smeštena u ulju ili jednostavno dodata ishrani.

Echinacea

Ako konzumirate na početku infekcije, ehinacea može ubrzati proces ozdravljenja. Echinacea je najefikasnija kada se uzima kao tinktura tokom dužeg vremenskog perioda. Ne koristite ehinaceu ako imate auto-imune bolesti.

Koren grožđa

Koren grožđa je moćna antibakterijska biljka, naročito u kombinaciji sa echinaceom. Ne uzimajte ako ste trudnica, dojilja ili ako imate istoriju dijabetesa, moždanog udara, hipertenziju ili glaukom. Uzimajte je kao tinkturu, ali je ne koristite za dugotrajno lečenje jer može izazvati apsorpciju vitamina B.

[adsenseyu1]

Cimet

Cimet zagreva telo, pomaže u varenju i ima antibakterijska svojstva. Cimet se može dodati u čaj, hranu a i kao  eterično ulje može da se koristi.

Karanfilić

Karanfilić etarsko ulje ubija loše crevne bakterije. Za internu upotrebu, koristite u kuvanju ili napravite šolju čaja od karanfilića.

Usnea- drvo mahovina

Ovaj lišaj je antibakterijski i antifunginalan. Moćan antibiotik, Usnea se koristi za lečenje infekcija urinarnog trakta, upalu i stafilokok infekcije, sinuse, gljivične infekcije kao što su kvasac i vaginoze. Koristite je u tinkturi.

[adsenseyu4]

Uva

Uva se često koristi kao tinktura ili kapsula za lečenje infekcija urinarnog trakta . Zbog svoje snage, ne treba je koristiti duže od 2 nedelje. Nije za upotrebu kod dece, trudnica i dojilja ili onih koji pate od bolesti bubrega.

Hajdučke trave

Hajdučka trava ima brojne različite upotrebe. Zaustavlja brzo krvarenje. Ubrzava zarastanje rana. Kao čaj, hajdučka trava se koristi u borbi protiv infekcija mokraćnog sistema. Može izazvati kontrakcije materice, izbegavajte tokom trudnoće.

Beli slez

Beli slez ublažava bol, smiruje, podmazuje, omekšava i isceljuje. Beli slez sadrži tanin efikasan protiv bakterija koje izazivaju infekcija urinarnog trakta. Beli slez se može uzeti interno kao čaj.

[adsenseyu1]

Neven

Neven se može koristiti kao prva pomoć da izleči rane, sprečava širenja zaraze. Neven može da se pripremi na nekoliko različitih načina, uključujući, tinkturu, losion i mast. Nema poznate mere predostrožnosti.

Antivirusno Bilje

Matičnjak

Važno eterično ulje koje ima antivirusna svojstva. Čaj od lista matičnjaka može da ublaži bol u stomaku. Može biti opasno ako se konzumira tokom trudnoće.

Koren sladića

Sladić je antivirusan i antibakterijski. Obično se koristi za čir na želucu, jer ubija H. pilori koja izaziva čir. Izbegavajte tokom trudnoće.

[adsenseyu4]

Astragalus koren

Astragalus je jedan od antivirusnih bilja koje rade na jačanju imunog sistema. Ako ga uzimate u vidu kapsule, tinkture ili ga dodajete u supu, astragalus koren je poznat tako što će povećati odbranu vašeg tela protiv virusa. Astragalus koren se najbolje koristi kao prevencija, pa se uzmia tokom sezone. Izbegavajte ako već imate groznicu.

Mačja kandža

Pored toga što je antibakterijski, antivirusno i antifungalna biljka, mačja kandža  je poznata i po jačanju imunog sistema, povećava imuni sistem i štiti protiv bolesti. Može se uzeti kao čaj, tinktura ili kapsula. Ne uzimajte tokom trudnoće.

Brusnica

Brusnica je moćna odbrana od infekcije urinarnog trakta. Puna antioksidanata, brusnica ima antivirusna svojstva i sprečava nastanak plaka na zubima. Brusnica može se uzeti u kapsuli ili kao sok (proverite da li je nezaslađen).

[adsenseyu3]

Divizma

Divizma ulje je odličan lek za probleme uha, uključujući upalu uha, naročito u kombinaciji sa belim lukom.

Đumbir

Đumbir je još jedna biljka poznata po njenim antivirusnim i antibakterijskim svojstvima. Koristi se za sprečavanje i smanjenje  trajanje prehlade. Đumbir se može uzeti kao čaj, u obliku kapsule ili dodat u obrocima.

Maslinov list

Kao antivirusna biljka, maslinov list se koristi za lečenje gripa, prehlade i herpes. Maslinov list može se uzeti kao tinktura,  u kapsulama ili čaj pomešan sa nanom. Izbegavajte tokom trudnoće.

Origano

Origano je jedna od najboljih antivirusnij biljaka na raspolaganju. Tokom infekcije, origano eterično ulje (visok kvalitet samo) može se uzimati u kapsulama  za brzo ozdravljenje.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]