Svi mi znamo da su limun i peršun neverovatno zdravi. U kombinaciji, pak, oni su još moćniji.
Redovno konzumiranje peršuna će mnogo poboljšati vaše celokupno zdravlje. Ljudi ga u malim količinama dodaju svojim receptima, uglavnom radi ukusa. Time ćete sebi učiniti ogromnu uslugu.
[adsenseyu1]
Peršun sadrži dve grupe jedinstvenih sastojaka, a svaka od njih je vrlo važna za celokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodna esencijalna ulja, a druga flavonoide. Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa.
Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tela, kao i cirkulaciju krvi.
Dodavanjem limunovog soka peršunu ćete dobiti čudesni napitak koji snižava nivoe lošeg holesterola u krvi.
Sastojci:
- 1,5 litara vode
- 3 veze peršuna
- 1kg limuna
- soda bikarbona
Priprema:
Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine. Najbolje je da limun kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran.
[adsenseyu1]
Prokuvajte vodu i ostavite da se ohladi.
Isecite limun na kriške i sitno iseckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu.
Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru.
Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u teglu ili staklenu flašu.
Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100ml napitka svakodnevno.
Webtribune.rs