Naslovnica IZA OGLEDALA Srpski pasoš krije misteriju: Nećete verovati šta je u njemu skriveno

Srpski pasoš krije misteriju: Nećete verovati šta je u njemu skriveno

[adsenseyu2]

Pasos-himna-Boze-pravde

[adsenseyu3]

Novi biometrijski pasoši su odavno u upotrebi, a oko njih su već ispletene mnoge misterije i teorije zavere. Svaki dan imamo priliku da čujemo neka nova tumačenja znakova i brojeva na raznim dokumentima.

Skoro je, recimo, bilo priče o navodnoj skrivenoj poruci, ”modifikovanom masonskom oku”, na obaveznom dokumentu koji svaki građanin Srbije mora da ima, a koje se nalazi na novim ličnim kartama.

Ipak, postoji i jedna “teorija zavere” koja se pokazala kao istina. Na novim biometrijskim pasošima, kada se malo bolje pogleda, zaista možete uočiti nešto neočekivano.

Na prvoj strani srpskim, francuskim i engleskim jezikom napisano je ”PASOŠ”.

[adsenseyu1]

Na toj stranici se nalaze i lični podaci vlasnika (fotografija, ime, prezime i datum rođenja, serijski broj).

Međutim, na istoj toj strani na kojoj se nalaze vaši lični podaci, nalazi se nešto na šta retko ko obrati pažnju. U pitanju su reči naše himne ”Bože pravde”.

Potrebno je da otvorite tu stranicu i da se dobro zagledate i na toj stranici možete videti pisanim ćiriličnim slovima ispisane stihove himne.

Ono po čemu se još razlikuje od starog pasoša jeste to što ima sedam nivoa zaštite, što ga čini jednim od najmodernijih u Evropi.

Novina je i nevidljiv čip sa biometrijskim podacima vlasnika, kao i naša himna koja nas razlikuje od ostalih zemalja i zbog čega je veoma teško zloupotrebiti pasoš.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]