Ovo elita krije: Zašto je NASA izjavila da meteor neće pogoditi Zemlju u septembru?

apokalipsa kraj sveta

Vest koja se proširila internetom o udaru džinovskog meteora u Zemlju u septembru je postala toliko rasprostranjena da je NASA morala da izjavi javno da do toga neće doći.

NASA uporno tvrdi da ta agencija ne zna ni za kakav asteroid koji se trenutno kreće ka Zemlji i da nijedan veći objekat neće udariti u Zemlju u narednih 100 godina. Možda bi NASA trebalo da se uzdrži od takvih komentara pošto ih je meteor koji je eksplodirao iznad Rusije 2013. godine potpuno iznenadio.

Upravo zato se izjava NASA-e čini smešnom. Naravno, čak i da se veći objekat zaista kreće ka Zemlji, NASA nam to ne bi rekla jer je važnije da svi budu smireni nego da svi paniče.

U svakom slučaju, činjenica je da je svemir pun raznih asteroida i meteora i ukoliko bi nas pogodio ijedan od njih, nastala bi ogromna katastrofa.

Međutim, najveću zabrinutost izaziva objekt koji bi trebalo da udari u našu planetu u septembru.

Internet blogeri predviđaju da će se „smak sveta“ dogoditi negde između 22. i 28. septembra.

Jedan bloger je čak izneo teoriju da će kontroverzne vojne vežbe Jade Helm da se sprovedu upravo u septembru mesecu kao priprema na anarhiju koja se predviđa zbog približavanja asteroida planeti.

U međuvremenu, razne religijske grupe tvrde da će predviđeni udarac biti početak Procepa – sedmogodišnjeg suda
.

Ove teorije su postale toliko popularne da je NASA odlučila da se izjasni.

„NASA ne zna ni za kakav asteroid ili kometu koja se trenutno nalazi na putu ka Zemlji, tako da je verovatnoća da se tako nešto desi veoma mala“, rekao je portparol NASA-e. „Štaviše, možemo reći da nijedan veći objekat neće proći blizu Zemlje u narednih 100 godina“.

Da li je NASA u pravu? Ostaje nam da sačekamo i vidimo.

Takođe se navodi da je samoproklamovani prorok Efrain Rodrigez predvideo da će meteor pasti u Atlantski okean nedaleko od Portorika u septembru mesecu.

On tvrdi da je dobio poruku od Boga u kojoj se navodi da će NASA uskoro uočiti asteroid koji se približava Zemlji, te će on izazvati zemljotres i cunami koji će uništiti istočnu obalu SAD, Meksiko, centralnu i južnu Ameriku.

Rodrigez je urgirao na NASA-u da upozori ljude tako da mogu da se evakuišu iz navedenih oblasti.

Međutim, ni NASA nije svemoćna. Nemoguće je da znaju baš za sve što se dešava u svemiru. Štaviše, veći asteroid je pre par meseci prozujao pored naše planete a da NASA to nije ni znala. Tako da, nemojte se pouzdati u NASA-u.

Profesor Brajan Koks je u septembru prošle godine rekao da postoji rizik da budemo uništeni od strane asteroida, a da ne uzimamo tu pretnju za ozbiljno.

Pored toga što smatra da će nas asteroid uskoro udariti, profesor Koks takođe napominje da nas je asteroid nedavno promašio za dlaku.

Asteroid veličine autobusa nazvan 2014 EC, prošao je na oko 61.637 kilometara od Zemlje u martu, što je razdaljina koja je šest puta manja od one između Meseca i naše planete.

To nije čak bio jedini asteroid koji preti Zemlji. NASA trenutno prati 1.400 potencijalno opasnih asteroida i predviđa njihovo kretanje u budućnosti.

Pretnja je toliko ozbiljna da je bivši astronaut Ed Lu opisao čitavu situaciju kao „kosmički rulet“ i rekao da je čovečanstvo samo nekom ludom srećom spašeno od svih tih mogućih udara.

Upravo zato se izjava NASA-e čini smešnom. Naravno, čak i da se veći objekat zaista kreće ka Zemlji, NASA nam to ne bi rekla jer je važnije da svi budu smireni nego da svi paniče.

Zato je važno da razmišljamo sami za sebe, a ne da verujemo u sve što piše na internetu. Ukoliko je NASA nešto rekla, ne znači da je to i tačno.

Ono što zasigurno znamo jeste da su džinovski meteori udarali našu planetu u prošlosti, te da je samo pitanje vremena kada će do toga doći u budućnosti.

Webtribune.rs