[the_ad id=“163487″]
Plodovi pitomog bora – pinjoli veoma su korisni u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i snižavanju holesterola
Pinjoli se pojavljuju na sve više menija, mnogi nisu upućeni kakav je ovaj sastojak a u pitanju je zapravo jestivo seme bora.
[the_ad id=“160141″]
Pinjoli imaju veliku kalorijsku vrednost, jer samo 30 grama ima skoro 200 kalorija. Uprkos tome pinjole su izuzetno zdrave. Pinjole su odličan dodatak ishrani, budući da su savršen izvor vitamina i minerala.
Plodovi pitomog bora – pinjoli veoma su korisni u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i snižavanju holesterola, jer sadrže obilje korisnih masnih kiselina. Takođe, lekoviti su u slučaju uznemirenosti, narušenog zdravlja pluća, kod poremećaja rada bubrega, mokraćne bešike i organa za varenje.
Pinjole su bogate i vitaminom E koji štiti kožu od UV zraka. Neutrališu slobodne radikale koji uzrokuju oštećenje kolagena, suvu kožu i nastanak bora.
U kombinaciji s proteinima, štite kožu od pucanja.
(avaz)
[the_ad id=“160134″]
[the_ad id=“160421″]