Naslovnica IZA OGLEDALA Naučnik sa Harvarda, Kljosov: Srbi su Arijevci, potiču od Noinog sina

Naučnik sa Harvarda, Kljosov: Srbi su Arijevci, potiču od Noinog sina

[adsenseyu3]

vcnjkfdh938245

[adsenseyu2]

Biohemičar sa Harvarda je analizom gena utvrdio da su Srbi najstariji narod, da potiču od Noinog sina i da je Balkan pradomovina svih Slavena, pa i onih koji su otišli ​​u Indiju, koje su nazvali Arijevcima.

Američki naučnik ruskog porekla Anatolij Kljosov, gostujući profesor na Harvardu, objavio je niz knjiga u kojima tvrdi da je Balkan bio pradomovina svih Slavena, pa i Rusa.

Naime, on je analizom gena R1A1 koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i kolokvijalno se naziva „ilirski“, zaključio da su od Srba potekli svi današnji Sloveni, ali i većina naroda Evrope.

Ti „geni kameni“ stari su 12.000 godina, dok su drugi stari 4-7 hiljada godina i svi indoevropski narodi u Evropi imaju preko 40 posto tog gena, kako tvrdi šezdesetsedmogodišnji Kljosov.

[adsenseyu4]

„Svi Sloveni su došli sa Balkana i potomci su Noinog sina!“

Prema njegovoj studiji, preko 60 posto tog gena imaju južni Sloveni u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, ali se ista koncentracija nalazi i na severu Evrope – u Danskoj, na severu Nemačke, na jugu Skandinavije i u Velikoj Britaniji.

Biohemičar Anatolij Kljosov u svom naučnom radu tvrdi da su se potomci Noinog sina naselili isprva u donjem toku Dunava – na prostoru današnje Srbije – da bi zatim išli prema severu.

Kako napominje Telegraf, u ruskim školama se zaista učilo kako su oni došli „sa one strane Karpata“.

Kljosov je na osnovu mutacija genetske haplo grupe karakteristične za Slavene zaključio da su svi Sloveni došli s Balkana, ali da je i indijska kasta Arijevaca nastala dolaskom Slovena sa područja Srbije u Indiju, pre oko 3.850 godina.

[adsenseyu1]

Zaključak studije ovog američkog naučnika ruskog porekla o Srbima kao „najstarijem narodu“ zdušno su podržali mediji u Srbiji, iako geografski prikaz rasprostranjenosti „dinaridskog gena“ u Evropi pokazuje da se najgušća koncentracija ovog gena nalazi na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine.[adsenseyu6]

kljosov

Profesor Kljosov tvrdi da su indoevropske jezike (u koje spadaju svi jezici Evrope osim mađarskog i finskog) Praslaveni doneli u Indiju, Iran i Avganistan.

Ti Praslaveni dinarskih gena, koji su na Balkanu živeli još pre 12.000 godina, prema studijama Kljosova, nakon dvestotinak generacija dolaze na ravnicu istočne Evrope i tamo se pre 4.500 godina pojavljuje genetički predak današnjih Rusa i Ukrajinaca.

Petsto godina kasnije dolaze do južnog Urala, a nakon 400 godina pojavljuju se u Indiji, u kojoj danas živi oko 100 miliona ljudi s tim genom.

Kljosovljeva teorija, zasnovana na njegovim analizama DNK, postavlja „naglavu“ dosadašnja verovanja o smeru migracija naroda indoevropskog kulturnog kruga, te izaziva podvojene reakcije na svim stranama.

Kljosov se 1990. godine preselio u SAD, gde je već radio kao gostujući profesor, a u bivšem Sovjetskom Savezu bio je poznat kao vođa naučnog tima koji je organizovao prvu internet mrežu na tom području ranih 80-ih godina.

(Jutarnji.hr)[adsenseyu5][adsenseyu5]