Naslovnica IZA OGLEDALA Najveća senzacija u poslednjih 100 godina: Ringo Star javno priznao da je...

Najveća senzacija u poslednjih 100 godina: Ringo Star javno priznao da je pravi Pol Makartni umro još 1966

[adsenseyu2]

William-Campbell_thumb

[adsenseyu3]

Bivši bubnjar Bitlsa, Ringo Star, izjavio je da je „pravi“ Pol Makartni umro 1966. godine i da ga je zamenio dvojnik.

On je gostujući u intervjuu u Holivudu zapanjio svet tvdnjom da je pravi Pol Makartni poginuo u saobraćajnoj nesreći 9. novembra 1966. godine, nakon što je došlo do svađe na snimanju.

Kako Bitlsi ne bi izgubili na popularnosti, njega je zamenio čovek po imenu Vilijam Širs Kembel, koji je pobedio na takmičenju za najboljeg Makartnijevog dvojnika.

„Kada je Pol poginuo, svi smo se uspaničili!“, rekao je Ringo. „Nismo znali šta da radimo, a onda se pojavio Brajan Epštajn, naš menadžer, predloživši da unajmimo Bilija Širsa kao privremeno rešenje.To je trebalo da bude samo na nedelju dana, ali kada smo videli da niko ne primećuje razliku, nastavili smo sa varkom. Bili je čak ispao bolji muzičar nego Pol. Jedini problem je bio što se nikako nije slagao sa Džonom“.

[adsenseyu1]

Vilijam Širs Kembel, poznatiji kao Bili Širs, „nestao“ je 1966. godine iz svih mogućih dokumenata.

Star navodi da je bend godinama slao skrivene poruke kako bi pripremio svet za pravu istinu. On tvrdi da je čitav Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band album bio pun skrivenih tragova.

cbvdsjkiewndx

„Bilo nam je krivo zbog prevare“, dodao je Ringo Star. „Želeli smo da kažemo svetu istinu, ali smo se plašili kakve ćemo reakcije izazvati. Mislili smo da će nas čitava planeta zamrzeti zbog laganja, pa smo nastavili da lažemo, šaljući suptilne tragove da olakšamo savest. Kada su počele da se pojavljuju prve glasine, postali smo jako nervozni i počeli smo da se svađamo međusobno. U jednom trenutku, Džon više nije mogao da izdrži i napustio je bend“.

Ringo Star tvrdi da je konačno odlučio da kaže istinu jer se uplašio da će poneti tajnu u grob. On je sa 74 godine jedini preživeli član čuvenog benda pored Pola Makartnija/Bilija Širsa, te se uplašio da prevara nikad neće biti otkrivena.

cbvsd823hcx

Glasine o Polovoj smrti su počele još pre 45 godina, ali su uvek odbacivane kao izmišljotina.

U septembru 1969. godine, američki studenti su objavili niz članaka u kojima su tvrdili da se tragovi o Makartnijevoj smrti mogu pronaći u tekstovima pesama Bitlsa.

Lov na tragove se ubrzo pretvorio u pomamu, te je za nekoliko nedelja postao međunarodni fenomen. Glasine su se smirile tek nakon intervjua sa Makartnijem u novembru 1969. godine.

[adsenseyu4]

Pol Makartni, niti bilo ko iz njegove okoline, još uvek nije prokomentarisao izjavu Ringa Stara, ali je intervju već izazvao gomilu reakcija širom sveta. Novinari i paparaci širom sveta su se okupili oko rezidencije muzičara samo nekoliko minuta nakon emitovanja intervjua i očekuju da zvezda prokomentariše navode.

Britanski MI5 je takođe najavio istragu kojom će biti utvrđeno da li se uljez zaista 48 godina predstavljao kao ser Džejms Pol Makartni, koji je učestvovao i u zvaničnim ceremonijama na kojima je prisustvovala kraljica Elizabeta II.

Da li je ova priča istinita?

Trud istinskih teoretičara zavere koji su potrčali da provere detalje priče i pritom prepisali objašnjenja nekih britanskih novina je potpuno deplasirana i nesvrsishodna, a evo zbog čega.

Stariji ljubitelji Bitlsa (ako su još živi) i ljubitelji te vrste muzike znaju nepobitnu, istorijski tačnu činjenicu da je histerija o proučavanju navodne smrti Pol Makartnija zaista počela 1966 godine i traje do danas.

Razmere te histerije su bile neverovatne i ljudi danas jednostavno nisu u stanju to da pojme kao ni činjenicu da su Bitlse na svakom britanskom aerodromu čekale hiljade devojaka koje su bukvalno vrištale u histeriji i padale u nesvest. To danas nije moguće zamisliti, ali se može videti na You Tube.

[adsenseyu1]

Činjenica je da je mega priča pratila samo Pol Makartnija ali ne i druge članove Bitlsa. Ako je to izmišljotina bilo bi logično da su slične priče postojale i za ostale članove benda.

Razmere te priče koja je intenzivno trajala skoro 10 godina a traje i danas, bila je toliko velika da je u senci držala skoro sva bitna događanja u rok muzici tog vremena.

U senci je ostala i zagonetna smrt člana Roling Stounsa, Brajena Džonsa kao i misteriozna smrt Džimi Hendriksa.

Za Brajena Džonsa je posle 50 godina utvrđeno da je ubijen što se sumnjalo od prvog trenutka. Svedok koji je bio na samrti ubice čuo je priznanje i preneo u javnost, ali britanska policija je ćutala pošto je 50 godina prethodnih lagala o uzroku smrti.

Jimi_Hendrix

Slično je prošao i Džimi Hendriks koji je neposredno pred smrt počeo da finansira crnačku organizaciju u SAD, „Crni panteri“ koja je tražila promenu političkog sistema. Istorijski je tačno da su Hendriksa pratili agenti tajnih službi, ali kako je tačno umro za sada se ne zna. Postoji priča da je ubijen zbog političkih aktivnosti

Istorijski je tačno da je sam Pol Makartni bio primoran da demantuje priču što je on i učinio samo jednom i nikada više. Takođe je tačno da je Ringo Star komentarisao na tu temu ali još pre 30 godina i da je to sve još više pobudilo sumnju jer nikada nije pobio te tvrdnje.

Džordž Harison i Džon Lenon su odbijali da bilo šta kažu o navodnoj smrti Pol Makartnija.

[adsenseyu4]

U međuvremenu su Bitlsi i Pol Makrtni koji je dobio i plemićku titulu postali nacionalni simboli britanske imperije.

Šta god bilo, svako koga ova priča interesuje mora da ima na umu da Britanija veoma drži do svojih mitova i da do sada nikad nije dozvolila da bilo koji skandal koji se tiče britanskog imidža izađe u javnost.

Toga je do sada bilo mnogo i svi svedoče o zaveri ćutanja britanske imperije.

Samo jedan mali detalj možemo uzeti za primer iz 2013. godine da bi shvatili kakvu vrednost imaju čak i morbidne činjenice za Britaniju.

sir-paul-mccartney

Čuveni, bolje reći legendarni pop rok voditelj Džimi Sevil, koji je za života dobio i titulu viteza, bio je najblaže rečeno umno poremećeni manijak koji je silovao na stotine dece i žena. Silovao je čak i decu na samrti o čemu možete pročitati ako želite i na ovom linku.

Postojale su na stotine zvaničnih prijava žrtava, ali nikada ni jedna nije razmatrana jer Sevil je bio britanski mit. Tek kada je umro, vlast je dozvolila da skandal izađe u javnost.

[adsenseyu1]

Ovaj primer kao i mnogi slični govore o tome koliko je u Britaniji teško srušiti britanski mit.

Toliko i još mnogo teže je srušiti britanski mit o Bitlsima i mit o Polu Makartniju koji je ostvario i samostalnu karijeru.

Kako se završio pokušaj rušenja britanskog mita na svojoj koži je osetila Princeza Dajana koja je posle rađanja dva britanska princa pomislila da može roditi i muslimana.

Nedavno su se pojavili svedoci koji tvrde da je Dajana ubijena ali i to je zataškano jer je nemoguće oboriti britanski mit.

Dakle, zaključak je prost, potpuno je nebitno da li je Ringo Star nedavno nešto rekao, jer on je već dao intervju i ništa nije demantovao od decenijskih sumnji. Da li je Pol Makartni zaista umro ili ne, verovatno nikada nećemo saznati jer je mnogo jednostavnije da ostane onako kako jeste zvanično.

Pol Makartni nikada nije bio na DNK analizi.

I na kraju, čitava priča nije počela sa sajta WorldNewsDailyReport.com, ovaj sajt je samo prepisao već postojeći materijal, što svakako svedoči o spinovanju koje je u toku.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]