Naslovnica IZA OGLEDALA Kineski specijalci oborili nevidljivi F-117 tokom NATO agresije da bi uzeli tehnologiju

Kineski specijalci oborili nevidljivi F-117 tokom NATO agresije da bi uzeli tehnologiju

[adsenseyu2]

f-117

Pekingu su kao osnova za gradnju letelice poslužili delovi američkog F-117 koje im je Srbija dala nakon obaranja tokom NATO agresije

Kineski špijuni su se dokopali najtajnijih planova za izgradnju nevidljivih američkih aviona F-35, koje su prekopirali, a potom i napravili svoju verziju borbene letelice.

Ovih dana su je i testirali, a kako prenose svetski mediji, u svemu su im pomogli i Srbi! Naime, prvi američki nevidljivi avion srušen je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a ključnu ulogu u tome, kako se tvrdilo, imala je kineska vojska, koja je u Srbiji, uz dozvolu vlasti, proveravala svoje radarske opcije otkrivanja nevidljivih letelica.

Kao dokaz da su u sve bili uključeni Kinezi mnogi su istakli to što su SAD nakon toga bombardovale kinesku ambasadu u Beogradu.

Na kraju je, kako navode svetski mediji, Peking od srpskih vlasti dobio delove srušenog aviona F-117, što je Kini poslužilo kao osnova za početak gradnje vlastitog nevidljivog lovca.

Tako je naposletku nastao kineski borbeni avion koji umnogome podseća na američki borbeni lovac pete generacije, poznat pod nazivom F-35.

Osim što je za projektovanje svoje borbene letelice koristila ostatke aviona srušenog u Srbiji, Kina je, po svemu sudeći, imala i veliku pomoć obaveštajaca, te se dokopala i američkih tajnih planova, koje je iskoristila za gradnju svog nevidljivog aviona.

(Kurir)

[adsenseyu2]

[adsenseyu4][adsenseyu4]