Naslovnica ŽIVOT DA LI PERETE PILE PRE KUVANJA? Pročitajte ovo i nikada više to...

DA LI PERETE PILE PRE KUVANJA? Pročitajte ovo i nikada više to nećete uraditi!

gnfdgjh8437weiofdsk

Mnogo ljudi na svetu pere sirovo pile pre nego što ga spremi. Oni misle da je to dobra stvar i da će sprečiti zagađenje hrane.

Ali profesor sa Univerziteta Drexel, Dženifer Kvinlan, kaže suprotno. Ona kaže da bi svi trebalo da znamo da ako kupimo smrznuto pile, to pile već ima salmonelu ili kampilobakteriju u sebi, ili čak oboje.

[adsenseyu1]

Ove dve, salmonela i kampilobakterija, su uobičajene bakterije i one su glavni razlog za kontaminaciju hrane. Dakle, kada perete sirovo pile u sudoperi, vi prskate ove bakterije svuda. Čak i na sebe! To je zato što sama voda ne može da ubije ove vrste bakterija.

Mnogi ljudi obično peru pile da bi očistili neku prljavštinu sa njega, očistili ga od bacila ili jednostavno zato što im izgleda prljavo. Ali, to je potpuno pogrešno.

Jer nema potreba da širite bakterije svuda oko sebe i apsolutno nema razloga da sebe izlažete riziku. To je pogrešno, jer ne treba to da radite, nije efikasno uopšte i kuvanjem tog pileta, vi ćete  uništiti sve bakerije koje su na piletu i unutra.

[adsenseyu5]

Dakle, da li postoji bezbedan način da se očisti prljavština sa pileta? Da, postoji! Sve što treba da uradite je da uzmete papirni ubrus i obrišete pile sa njim.

Vi ćete očistiti prljavštinu i očistićete neke bakterije sa njegove površine. Prema najnovijim statistikama, skoro 280.000 ljudi u Velikoj Britaniji oboli od trovanja hranom, svake godine. To je obično izazvano pranjem piletine i prskanjem navedenih bakterija.

Webtribune.rs

[adsenseyu6][adsenseyu5]