Naslovnica ŽIVOT Alarmantno: Devojka umrla zbog žvakaćih guma koje je koristila

Alarmantno: Devojka umrla zbog žvakaćih guma koje je koristila

bghtrfdfd67[adsenseyu3]

Tog dana se žalila da se oseća loše i rekla mi je da ima glavobolju i oseća trnce. Počela je da viče „Da li je ovo osećaj umiranja? Osećam se paralizovano“ – ispričala je njena majka na suđenju.

Samanta Džekins (19) iz Velsa je 2011. godine iznenada preminula, a doktori su odmah posumnjali na trovanje! Lekari su odmah potom uradili analize i otkrili da je minerale iz organizma gubila zbog žvakaćih guma.

Njena majka Maria Morgan (45) je bila ubeđena da su žvake bile te koje su je otrovale, jer je zbog njih gubila potrebne minerale iz organizma.

[adsenseyu1]

Oticanje mozga je nastalo usled niske količine minerala u organizmu koje je nastupilo zbog veštačkih zaslađivača izžvaka “trident”. Devojka je žvakala oko 14 guma za žvakanje dnevno, a preminula je nakon što se neko vreme osećala loše i imala je glavobolje.

– Tog dana se žalila da se oseća loše i rekla mi je da ima glavobolju i oseća trnce. Počela je da viče “Da li je ovo osećaj umiranja? Osećam se paralizovano” – ispričala je njena majka na suđenju.

Samanta je kasnije umrla u bolnici. Doktori su prvo mislili da je otrovana jer su joj minerali u organizmu bili jako niski – rekla je Morgan.

Ona veruje da je njena ćerka otrovana veštačkim zaslađivačima koji su se nalazili u žvakaćim gumama, a na sudu će se utvrditi tačan uzrok njene smrti.

(Webtribune.rs)

[adsenseyu5][adsenseyu5]