Naslovnica IZA OGLEDALA 10 stvari koje morate obezbediti kada nastane svetski haos

10 stvari koje morate obezbediti kada nastane svetski haos

vnsdfh2378fh

[adsenseyu3]

Ako ste počeli da se pripremate za sudnji dan i ako polako formirate svoje zalihe, ubrzo ćete shvatiti na koje sve stvari niste pomislili prilikom skladištenja.

Na početku će vam delovati kao da je lista veoma kratka, ali verujte da ste mnogo toga propustili.

Možda ne bi bilo loše da proverite da li ste pripremili sledeće stvari, pošto će vam one u nekom trenutku sigurno zatrebati:

  1. Alkohol

Glavna dva svojstva alkohola koja će nam biti potrebna jesu njegov efekat na naš nervni sistem i sposobnost dezinfekcije. Pomislite samo na sve one ljude koji bi dali sve za flašu svog omiljenog viskija ili piva.

  1. Sapun

Pored dezinfekcije, zažalićete ako ne budete imali dovoljno sapuna. Bez osnove sanitacija, razbolećete se vrlo brzo, a to sigurno ne želite u periodu kada lekovi ne budu dostupni i kada će vam trebati što više energije i snage. Najbolje bi bilo da obezbedite sebi velike količine antibakterijskog sapuna kao što je Lisol.

[adsenseyu1]

  1. Otvarači za konzerve

Većina hrane koju budete skladištili će najverovatnije biti u obliku konzervi, što znači da je otvarač za konzerve neizbežna stavka. Međutim, sigurno je da vam neće biti dovoljan samo jedan. Šta ako ga slomite?

  1. Upaljači i šibice

Upaljača i šibica nikad nije dosta. Tačno je da možete da zapalite vatru i bez njih ali je suviše teško i komplikovano. Uzmite u obzir da upaljači i šibice nisu skupi, a uštedeće vam puno vremena.

  1. Toalet papir

Razlog za skladištenje toalet papira je više nego očigledan. Jeste da je u pitanju prosta stvar bez koje se može živeti, ali sigurno je da vam čini život lakšim. Učinite sebi uslugu i potrudite se da imate dovoljno toalet papira za vanredne situacije. Možda ne bi bilo loše da imate i sporedne zalihe papirnih maramica i ubrusa za svaki slučaj.

[adsenseyu4]

  1. Makaze

Možete imati mnoštvo noževa, ali makaze su definitivno nezamenljive. Makaze seku kosu, nokte i brojne druge stvari bolje nego išta drugo. Ne bi bilo loše da u kući čuvate bar 5-6 pari makaza za svaki slučaj.

  1. Šrafovi, alat i drugi materijal

Sigurno nećete zažaliti ako odlučite da sačuvate veći deo opreme za popravku i pravljenje stvari. Čak ćete poželeti i da ste sačuvali više jer su to stvari koje se teško mogu improvizovati.

  1. Analgetici

Nabavite jake lekove protiv bolova, jer vrlo lako može da se desi da dobijete katastrofalnu zubobolju, a to je nešto što nije baš lako trpeti. Ne brinite zbog roka trajanja jer ovi lekovi jedino mogu da izgube na jačini. Najbolje bi bilo sačuvati jake analgetike poput kodeina.

[adsenseyu1]

  1. Municija

Ova stavka je sasvim očigledna. Čak i ako imate oružje, ono vam ne znači ništa ako nemate municiju. Municije nikad nije previše.

Između ostalog, ne bi bilo loše sačuvati i nešto lukova i strela za svaki slučaj, pošto je vatreno oružje prilično glasno i privlači pažnju.

  1. Izbeljivač

Zamislite da vam se prelije septička jama i da je kontaminirani otpad svuda oko vas. Biće vam potrebno nešto da brzo dezinfikujete vodu tako da možete bezbedno da je pijete. Jedan od jednostavnih načina da se reše oba ova problema jeste izbeljivač. To je jeftino sredstvo za čišćenje koje prosto morate da imate pri ruci.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]