Vrhovni sud SAD odbacio tužbu Teksasa o izborima u četiri države

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da je potpuno razočaran odlukom Vrhovnog suda koji je odbacio tužbu države Teksas kojom se traži poništavanje rezultata glasanja na izborima u četiri savezne države.

„Vrhovni sud nas je zaista izneverio. Nema mudrosti, nema hrabrosti!“, objavio je predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru.

Tužbom, koja je podneta Vrhovnom sudu, traži se da se Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu zabrani da daju elektorske glasove Trampovom demokratskom protivkandidatu Džozefu Bajdenu.

„Dakle, vi ste predsednik Sjedinjenih Država i upravo su prošli izbori na kojima ste dobili daleko više glasova od bilo kog predsednika u istoriji, i oni su navodno izgubljeni. Ne možete da „stojite“ pred Vrhovnim Sudom, pa vi „intervenišete“ sa divnim državama ….. „, naveo je Tramp na Tviteru, žaleći se na odluku Vrhovnog suda.

Aktuelni predsednik citirao je guvernera Teksasa Dana Patrika da je žalosno da SAD „nisu dobile nijedan sud koji bi meritorno presudio o ovome (glasanju)“.

„To je pravna sramota, sramota za SAD !!!“, naveo je Tramp.
Sud je je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao „pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore“.