Vatikan poseduje uređaj za putovanje kroz vreme

vsbjkkuh3287hf

Izvesni insajderi tvrde da Vatikan poseduje uređaj za putovanje kroz vreme koji im omogućava da vide buduće događaje, ali i scene iz prošlosti.

Uređaj je poznat kao hronovizor i predstavlja jednu od najvećih tajni koje se čuvaju od čovečanstva. Smatra se da bi upravo postojanje ovog uređaja moglo da objasni zašto crkva i dalje ima toliku moć iako broj vernika sve više opada.

Uređaj su pedesetih godina prošlog veka napravili naučnici predvođeni ocem Pelegrinom Marija Ernetijem, italijanskim fizičarem koji je kasnije postao sveštenik.

Uređaj izgleda kao poveći kredenac i čine ga antene od egzotičnih legura, katodne cevi, brojčanici i poluge. Prema rečima oca Ernetija, njegovi korisnici mogu da vide i zabeleže određene lokacije, događaje i važne individue iz istorije.

Pod pravim uslovima, uređaj može da ponudi moguće scenarije koji će se dogoditi u budućnosti. Erneti je rekao da ne sme da govori o detaljima vezanim za hronovizor, ali je otkrio da on radi tako što procesuira rezidualno elektromagnetno zračenje preostalo od različitih procesa.

Sveštenik je iskoristio uređaj kako bi video neke od najvažnijih događaja u istoriji, od kojih je najvažniji razapinjanje Hrista.

Jedan italijanski nedeljnik je 1972. godine objavio fotografiju ovog neverovatnog uređaja, ali Erneti je negirao da je to taj uređaj.

On je rekao da, čak i da ima dokaza o postojanju uređaja, oni nikako ne bi dospeli u javnost već bi se strogo čuvali u arhivama Vatikana.

Prema nezvaničnim izvorima, Erneti je uspeo da vidi jedan od govora Napoleona Bonaparte, ali i grčku tragetiju Tijestes, od koje je sačuvano svega par fragmenata.

Pellegrino Maria Ernetti

Alfredo Pelegrino Erneti

Ako je verovati tim navodima, Erneti je zaista privilegovan čovek.

Sedamdesetih godina prošlog veka, hronovizor je upotrebljen za gledanje scena iz budućnosti. Prema rečima jednog od učesnika projekta Pegaz, ovaj uređaj je služio za planiranje putovanje kroz vreme.

Oni su tada videli slike iz 2013. godine prema kojima su zgrada Vrhovnog suda SAD i Kapitol bili pod vodom.

Međutim, kada je 2013. godina došla, utvrđeno je da hronovizor nije tačno predvideo događaje, zbog čega su njegovi podržavaoci naveli da on može samo da pruži potencijalne ishode koji zavise od uslova u budućnosti ili realnosti iz nekog alternativnog univerzuma koji koegzistira sa našim.

Francuski sveštenik i pisac o paranormalnim pojavama, Fransoa Brune, sastao se sa ocem Ernetijem par meseci pre njegove smrti, a on mu je tada rekao da je Vatikan odlučio da je najbolje da uništi hronovizor.

Brune je naveo da je saznao da su uređaj početkom devedesetih godina uništili isti oni naučnici koji su ga sastavili.

Ne postoje nikakve fotografije niti snimci ovog uređaja, a i ako postoje, vrlo je verovatno da Vatikan nikad neće dozvoliti da dospeju u javnost, kao ni mnoge druge stvari koje verovatno čuvaju od čovečanstva u svojim sefovima.

Webtribune.rs