Umesto da uradi što je obećao, predsednik počeo rat sa frilenserima, pa dobio odgovor koji nije želeo …

Umesto da poradi na onome što je obećao, a to je da će naći rešenje za plaćanje poreza za rad frilensera, predsednik Srbije zaoštrava situaciju a sve u udruženju radnika na internetu naziva levičarima.

Kako frilensera ima oko 100.000, sa članovima njihovih porodica, nerazumnim potezima poreske uprave ugroženo je oko pola miliona ljudi.

Podsećamo da je poreska uprava punih 5 godina sve frilensere vraćala sa šaltera sa odgovorom da ih poreski sitem napravljen još pre 20 godina ne vidi, te da se ne brinu ništa.

Obzirom da sve države sa kojima se Srbija graniči za frilensere imaju porez od 3-10 posto, postavlja se pitanje šta to država radi kada pokušava da primeni poreze preko 50 odsto i na to doda zatezne kamate.

Pojavljuju se prve sumnje da se sve radi po direktivama stranih centara moći kako bi se pokretanjem nezadovoljstva pola miliona ljudi pokrenula lavina socijalnog nezadovoljstva.

Čudi ponašanje Aleksandra Vučića koji je uvek imao instikt da predvidi nezadovoljstvo naroda, da ovog puta ne vidi da 100.000 frilensera nema novac za nenormale poreze koji su im razrezani, te da im je jedini put bunt i demonstracije.

Na današnju Vučićevu ocenu da su radnici na internetu levičarski fanatici, brzo je stigao odgovor jednog od lidera frilensera Mirana Pogačara:

„Vučić se javio da pozdravi frilensere. Ujedno je i „pozdravio“ mene sa etiketom levičarskog fanatika, pa ja evo pozdravljam i njega radikalskog fanatika. Kaže „prete motkama“, „prete upadanjem u skupštinu“, a ja sam svedok da to niko nikada nigde nije spomenuo niti bih ja pristao na takav vid borbe. To je naravno spin. Mi ne želimo takav scenario, nama je zaista na prvom mestu sa se problem reši i to putem pregovora. Ali izgleda da je jedini način da se čuje naš glas upravo da se kaže da smo spremni za različite vrste borbe, ali se naravno nadamo da će se rešiti problem“.

Webtribune.rs