Ukoliko primetite neki od ovih 7 znakova, smesta promenite režim ishrane

chbdshig734hf

U svakodnevnom, ubrzanom ritmu života, često zaboravljamo šta unosimo u organizam, što nas često košta zdravlja. Ukoliko primećujete neke od sledećih znakova, smesta promenite režim ishrane, jer uništavate svoje zdravlje.

LOŠ KVALITET KOSE

Opadanje kose, preterano masno vlasište i perut znakovi su da se loše hranite i da vam u organizmu nedostaju proteini, zdrave masti, gvožđe i cink, kao i vitamin C.

PRERANO STARENJE

Starenje niko ne može da izbegne, ali možete izbeći prerano starenje. Isušivanje kože i pojava bora ponekad se događa ranije zato što ne jedete dovoljno voća i povrća, a vašem organizmu nedostaju vitamini A, C, D i E kao i karotenoidi i flavonoidi. Ako želite to da izbegnete, svaki dan konzumirajte obilno voće i povrće.

LOŠE STANJE USNE DUPLJE

Upala desni, krvarenje desni, često kvarenje zuba, ispadanje zuba i promene na jeziku ukazuju da u hrani imate previše nezdravog šećera. Možda ne jedete svaki dan slatkiše, ali konzumirate sokove i ostalu hranu za koju i ne znate da sadrži šećer. Takav način ishrane neminovno dovodi najpre do problema u usnoj duplji, a potom i do ozbiljnijih poteškoća.

NAGLO MRŠAVLJENJE ILI GOJENJE

Bilo kakva nagla promena telesne težine znak je da ste u totalnoj neravnoteži u pogledu ishrane, a istraživanja pokazuju da to vremenom može da dovede do pojave karcinoma. Obavezno uravnotežite ishranu, birajte zdrave namirnice i nemojte dopustiti da razne okolnosti utiču na vaš preterani ili premali apetit.

PROBLEMI SA KONCENTRACIJOM I PAMĆENJEM

Ako primećujete da često zaboravljate stvari, da loše pamtite i teško se koncentrišete, verovatno vam je ishrana siromašna omega 3 masnim kiselinama koje su nužne za zdravo funkcioniranje mozga. Jedite što više ribe i orašastih plodova.

PROBLEMI SA VARENJEM

Problemi s probavom poput zatvora, proliva i nadutosti znak su da ne konzumirate dovoljno vlakana, ali ni dovoljno celovitih žitarica. Vremenom, takvi problemi mogu dovesti i do ozbiljnih bolesti poput karcinoma.

UMOR I ISCRPLJENOST

Većina ljudi će se najprije požaliti na simptome umora i iscrpljenosti, a upravo to i jesu prvi znakovi da se loše hranite. Problem je moguće riješiti samo na jedan način – promenom ishrane u smislu što više zdravih namirnica, redovnim vežbanjem ikvalitetnim snom.

(Stvarukusa.rs)