U očaju sam napravio ulje od kanabisa i izlečio se

fdhiuerhruiewzzrew3654

Majk Katler (63), dobio je dijagnozu 2009. godine i transplant u novembru iste godine. Rečeno mu je da će sve biti u redu, ali on kaže da se bolest vratila 2012. godine napadajući novi organ koji je dobio.

U očaju i s željom da preživi počeo je da istražuje internet ne bi li našao alternativni lek.

Tada je pronašao Jutjub snimak koji je opisao upotrebu ulja kanabisa kao leka za rak. Katler je rekao da je, samo 3 dana nakon što je uzeo ovu drogu, njegov neizdrživ bol prestao.

U maju ove godine, deka koji ima devetoro unučadi, otišao je na biopsiju u Kraljevsku bolnicu u Londonu. Lekari su potvrdili da su kancerozne ćelije u njegovoj jetri u potpunosti nestale.

Govornica Kraljevske bolnice je potvrdila da Katler nije primio nikakav tretman za rak otkad je dobio svoj transplant u novembru 2009. godine.

Katler je penzionisani građevinar iz Hejstingsa, istočni Saseks, Engleska. On je rekao: „Otkriće da ću umreti me je užasnulo. Sve što sam imao tih mračnih dana je bio moj laptop, koji mi je pomagao u potrazi za nečim što će me spasiti od smrti“.

Kupio je drogu preko dilera i počeo da pravi svoje ulje. Kaže da su simptomi prestali nakon tri dana. Kada je Katler saznao da je izlečen, bio je potpuno šokiran. Od tada redovno uzgaja kanabis kako bi uvek imao lek pri ruci. On se sada bori za promene u zakonu koje bi dozvolile legalnu upotrebu ulja i drugih oblika kanabisa za lečenje ljudi.

Dr Kat Arni, menadžer naučnih komunikacija Velike Britanije za istraživanje raka je rekao: „Ovo može da dovede do potencijalno efektivnijih tretmana za rak u budućnosti, ali još uvek nema dovoljno pozitivnih podataka sa kliničkih testova koji bi pokazali da kanabis ili kanabinoidi mogu bezbedno i efektivno da izleče pacijente u ovom trenutku“.

Zbog ovih otkrića, brojne dobrotvorne ustanove su pojačale svoja istraživanja o upotrebi kanabisa kao medicinske droge.

Webtribune.rs