Tramp neće priznati izbornu pobedu Bajdena

Predsednik SAD Donald Tramp sukobio se sa novinarom Rojtersa na današnjoj konferenciji za novinare u Beloj kući.

Novinar Džef Mejson upitao je Trampa da li će priznati izbornu pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

„Biće teško priznati njegovu pobedu, jer je bilo ogromne prevare. Koliko će brzo ići promena administracije videćemo, jer vreme nije na našoj strani. Sve drugo jeste. Činjenice, ogromna prevara koja se dogodila. To ne sme da se događa u ovakvoj zemlji“, odgovorio je Tramp.

Novinar je potom postavio potpitanja, prekidajući tako Trampov odgovor.

„Ja sam predsednik Amerike. Nemoj nikada više da tako govoriš sa predsednikom“, odgovorio je ljutito Tramp.

On je potom zatražio da pitanje postavi sledeći novinar.

Podsetimo, Tramp je ranije danas napisao je da izabrani predsednik Džo Bajden može da uđe u Belu kuću samo ako dokaže da nije osvojio 80 miliona glasova prevarom.

„Bajden će ući u Belu kuću kao predsednik samo ako dokaže da njegovih komičnih “80 miliona glasova“ nisu osvojeni prevarom ili na nezakonit način. Kada vidite šta se dešavalo u Detroitu, Atlanti, Filadelfiji i Milvokiju, a to je masovna izborna krađa, mislim da Bajden ima veliki, nerešiv problem“, poručio je Tramp.

Tviter je i ovaj Trampov tvit označio kao diskutabilan.

Nedugo potom stigla je vest da je Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj Trampovog štaba da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji.

Sud je presudio da „tvrdnje nemaju utemeljenje“.

Veće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Ðulijani, za izmenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi CNN.

(B92)