TEŠKE OPTUŽBE NEMAČKE POSLANICE: Naša vlada godinama štiti Tačija uprkos upozorenja naših tajnih službi

Poslanica u nemačkom Bundestagu, turskog porekla, Sevim Dagdelen iznela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO pakta, navodeći „da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce“, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, ona je na Fejsbuku napisala da je posao Haškog tribunala da sada „obezbedi bezbednost potencijalnih svedoka, kako ih ne bi zastrašivali ili čak ubijali, kao što je bio slučaj sa bivšim kosovskim premijerom i komandantom OVK Ramušem Haradinajem“.

– Potvrda optužbi protiv Tačija takođe je udarac za saveznu vladu koja je svih ovih godina branila zločinca, s obzirom na to da je znala da je nemačka obaveštajna služba BND na ukazivala 2005. na komandanta OVK, kao na vezu između organizovanog kriminala i politike, kao i glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte koja je otkrila krijumčarenje organa 2008. godine – napisala je Dagdelen.

Ona je iznela optužbe i na račun NATO pakta, kao i nekadašnjih lidera vodećih NATO članica, Bila Klintona, Tonija Blera i Gerharda Šredera, pišpe Reporteri.

(Kosovoonline)