Šta horoskopski znak govori o vašem zdravlju i bolestima

 bvgfehudwihd

Osim što vam horoskopski znak određuje karakter, slaganje sa okolinom, te utiče na izbor zanimanja i partnera, može vam ukazati i na slabosti i prednosti i kada je vaše zdravlje u pitanju.

OVAN

Ovnovi najčešće pate od glavobolje, migrena, neuralgija, nesanice, a dešava im se i da padnu u nesvest. Pripadnici ovog znaka najlakše će se razboleti ako je njihov život prožet monotonijom, te egzistencijalnim problemima i konstantnim planiranjem budućnosti, što se neminovno loše odražava upravo na njihov nervni sistem. Međutim, Ovnovi su veoma snažni, te većinu bolesti iznesu na nogama, ne shvatajući da tim sebi zapravo čine medveđu uslugu. Kako jednoga dana ne bi imali problem sa hroničnim bolestima savetuje im se da reaguju čim primete i najmanje znake umora i iscrpljenosti, bolove ili neke druge tegobe.

 

BIK

Bikovi često imaju problem sa disajnim organima, te pate od astme, bronhitisa, čestih upala grla, a zbog svog hedonističkog načina života skloni su kardiovaskularnim oboljenjima, čiru i sličnom. Koliko su zaljubljeni u same sebe toliko vole i život zbog čega im je teško da se pridržavaju bilo kakvog režima ishrane, vežbi ili terapije, što im može doneti probleme na zdravstvenom planu. Ne podnose da budu bolesni i da leže u krevetu i često negiraju da imaju neki zdravstveni problem. Pad imuniteta koji je uzrokovan velikim naporima i stresom čest je okidač bolesti za pripadnike ovog znaka.

 

BLIZANAC

Znak Blizanca najčešće ima problema u gornjem delu tela, koštaim sistemom ramena, ruku, kao i sa oboljenjima nervnog sistema. Često ih muče uporan kašalj, astma, frakture kostiju ili neko psihičko oboljenje. „Ubija“ ih samoća, neshvaćenost, limitiranost sredine u kojoj se nalaze, što često stvara pritisak koji se zatim održava i na njihovu zdravstvenu sliku. Blizanci spadaju u teške pacijente jer misle da mogu ozdraviti odmah po uzimanju tablete, zanemaruju simptome bolesti, dešava im se da zaborave da uzmu terapiju u naznačenom periodu ili je pak prekinu onda kada oni smatraju da su se dovoljno oporavili.
RAK

Što se tiče Rakova njih muči digestivni trakt, a mogu imati i problema sa vidom. Loše varenje, čir i predispozicija za trovanje hranom njihove su glavne muke kada je zdravlje u pitanju. Spadaju u red veoma emotivnih ljudi što se često negativno održava na njihovo zdravlje, a nervozu drže potisnutu u sebi, te se umesto njih nervira njihov želudac. Klasična medicina neće im mnogo pomoći ako nisu okruženi ljudima koji ih vole i koji se brinu o njima. Umeju pomalo da se ponašaju kao hiphondri te čim kinu trče kod doktora, za koga će se ispostaviti da je njihov porodični lekar barem dve generacije unazad.

 

LAV

Boljke koje muče Lavove vezane su za kičmu, vid, ali i kardiovaskularni sistem te se najčešće žale na probleme sa očima, bolovima u kičmi ili lupanje srca. Kako su pripadnici ovog znaka navikli puno da rade i da se troše nemaju baš previše vremena da se brinu o sebi i svom zdravlju, što ih može skupo koštati ako duže zapostavljaju simptome. Osim toga, odlazak kod lekara za njih predstavlja znak slabosti, te moraju da prevaziđu i probleme sujete, osim onih sa organizacijom svog uvek prenatrpanog rasporeda. Gubitak posla, člana porodice ili neki drugi stres koji utiče na njihov ego može dovesti do bolesti kod inače ponosnih Lavova.

 

DEVICA

Pedantne Device muče problemi digestivnih organa i abdomena, te najčešće pate od grčeva, zatvora, kao i oboljenja vezanih za jetru i žuč, a mogu se javiti i kamen u bubregu i žuči. Međutim, ono što ih odvaja od drugih znakova je to što su redovni kada su u pitanju kontrolni pregledi, a na najmanji signal da nešto u njihovom organizmu ne funkcioniše kako treba odlaze kod lekara po savet. Uzorni su pacijenti i dosledno slede uputstva lekara, a često se i sami dalje informišu o svojoj bolesti što kroz konsultacije sa doktorima što kroz literaturu. Postaju podložni bolestima onda kada se osećaju beskorisno i neefikasno.

VAGA

Vage bi morale da obrate više pažnje na donji deo kičme, hormonski status celog organizma kao i urinarni trakt, a bolesti koje se najčešće vezuju za pripadnike ovog vazdušnog znaka su lumbago, cistitis, problemi sa bubrezima i grčevi. Kako teže harmoniji i ne podnose konflikte, puno toga kriju u sebi, što za posledicu ima razvoj psihosomatskih obolenja, te njihovo lečenje obično uključuje kako pomoć konvencionalne medicine tako i savete psihologa ili psihoterapeuta. Mana im je i to što će savet lekara poslušati samo ukoliko im je ta osoba simpatična i prijatna. Nedostatak ljubavi za Vage je ponekad ključni okidač za razvoj bolesti, jer žive da vole i da budu voljeni.

ŠKORPIJA

Škorpije su na prvi pogled imaju jak imuni sistem, ali su zapravo podložni oboljenjima genitalnog i urinarnog trakta, a često ih muči i varenje. Škorpije su noćna mora za lekare, jer kako su tajanstveni prema drugima takvi su i kada odu na pregled pa doktoru često ne objasne sve simptome. Međutim, imaju čeličnu volju što im pomaže da budu istrajni kada je oporavak u pitanju, te ne odustaju dok se ne osete sasvim zdravim. Njihovo zdravlje i imuni sistem su ugroženi kada se suoče sa nekim velikim gubitkom, ali i kada u njihovom životu nema misterije i uzbuđenja.

 

STRELAC

Pripadnike ovog vatrenog znaka, naročito one ženske, često muči borba sa upornim celulitom na bedrima i guzi, a kada su u pitanju ozbiljnija oboljenja skloni su lomljenju kostiju i drugim povredama. Kada su bolesni uglavnom se oslanjaju na svoj urođeni optimizam da će im uskoro biti bolje i da će prebroditi bolest. Dobro sarađuju sa lekarima i slušaju njihove savete, ali im se upravo iz ovog razloga sugeriše da pažljivo biraju lekare jer ponekad umeju i previše da im veruju. Kada im se sruše ideali, kada dožive izdaju ili prevaru bliske osobe postaju naročito podložni za razvoj neke bolesti.

 

JARAC

Artritis, reuma, česta pojava karijesa, razne kožne bolesti poput ekcema ono su što na zdravstvenom planu zadaje najviše muka Jarčevima. Ipak, retko su bolesni, a i kada se to desi ne žale se, već sve stoički podnose. Kako ne vole da zavise od bilo koga i bilo čega, trude se da svoju terapiju što pre privedu kraju i poslušni su kao pacijenti, ali samo zato što žele što pre da se vrate svom uobičajenom životu. Vole da čuju realističnu prognozu, koja im se saopštava trezvenim tonom, jer i sami žele da ostave takav utisak, iako su u suštini veoma osetljivi.

VODOLIJA

Vodolije imaju probleme vezane za cirkulaciju ili mišićno tkivo, muče ih i sportske povrede kao i  proširene vene. Ljubopitljivi su pacijenti, te vole da im se podrobno objasni zašto su se razoleli i na koji način mogu da ozdrave. Dosledno se pridržavaju terapije, a jedini problem je što zaborave da odu na kontrolu, te se često dešava da se bolest vrati. Gubitak nezavisnosti, neizvesna situacija na poslu, ljubavno razočarenje, spadaju u stresove koje Vodolije vrlo često osete preko svog imunološkog sistema.

 

RIBE

Bakterijske i virusne infekcije redovna su pojava za Ribe koje od svih znakova imaju možda i najosetljiviji imuni sistem. Umeju da zanemare sebe i svoje zdravlje, što ih ne čini idealnim pacijentima, a traže i veliku pažnju onih oko sebe od kojih očekuju da ih neguju. Njihove boljke često su ogledalo njihove nesigurnosti i strahova koji ih muče. Ribe su sklone da uzimaju i više lekova nego što im je potrebno, te treba da obrate pažnju da ispiju samo onu terapiju koju im je lekar preporučio. Osetljive su prirode, a bilo kakva ograničenja mogu dovesti do pojave psihosomatskih oboljenja.

(zena.blic)