Ruski politikolog: Svi ukrajinski političari uprkos rusofobiji i pretnji iz SAD, tajno će primiti rusku vakcinu protiv korone

Politikolog Sergej Markov ukazao je na verovatnoću da će ukrajinsko rukovodstvo, uprkos zabrani SAD, uspostaviti kontakte sa Ruskom Federacijom.

Američka ambasadorka u Ukrajini Kristina Kvin pozvala je ukrajinskog ministra zdravlja Maksima Stepanova na razgovor, i na direktivan način zabranila Kijevu da kupuje rusku vakcinu protiv koronavirusa.

Na Fejsbuk stranici Markov je izneo mišljenje o beskorisnosti američkih napora da zabrane ukrajinskim partnerima upotrebu ruske vakcine.

Politikolog je primetio da, uprkos činjenici da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski već javno objavio odbijanje kupovine ruskih vakcina, Zapad ne veruje njegovim rečima.

Nema sumnje da će tajno u Ukrajini, u vrlo bliskoj budućnosti, skoro svi ministri i zamenici i guverneri i članovi njihovih porodica biti vakcinisani ruskom vakcinom.

Primiće rusku vakcinu,  jer još nema drugih, rekao je Markov, govoreći o tajnom planu političke elite Ukrajine u vezi sa upotrebom već stvorene ruske vakcine „Sputnjik V“.

Ruski ekspert je naglasio da su ukrajinski političari spremni na takav korak zbog instinkta samoodržanja, jer u svetu još nema drugih lekova osim ruskih.

Markov je izrazio uverenje da bi u ovom slučaju svi ukrajinski političari radije zaboravili na svoju razmetljivu rusofobiju i da su „potajno, skrivajući je od američkog ambasadora i od novinara“ vakcinisani ruskom vakcinom.

Politolog je objasnio tajnu prirodu takvih postupaka činjenicom da američki ambasador za vakcinaciju ruskom vakcinom može da smeni bilo kog ministra i guvernera „nezavisne“ Ukrajine.

Webtribune.rs