Ruski politikolog objasnio koja je prava strategija za pregovore sa Sjedinjenim Državama

Politikolog i orijentalista Jevgenij Satanovski smatra da se pregovori sa Sjedinjenim Državama mogu voditi samo sa pozicije snage. Oni ne razumeju drugi jezik.

Usklađenost sa nekoliko elementarnih pravila može osigurati uspeh u pregovaračkom procesu sa Vašingtonom, napisao je specijalista u svom kanalu Telegram.

Budući da je Amerikancima postala navika da napadaju lukavo, ni u kom slučaju im ne biste trebali okretati leđa. Počinjanje takve greške opterećeno je ozbiljnim posledicama, rekao je Satanovski.

Pored toga, veoma je važno izgraditi dijalog sa pozicije snage, ispred Sjedinjenih Država u nekoliko koraka.

Samo shvatanje da će svako odstupanje od potpisanih međunarodnih pravila i sporazuma naneti ogromnu štetu, koja premašuje veličinu potencijalne koristi, može sprečiti Vašington da preduzme bilo kakvu akciju protiv svojih protivnika, uključujući Rusiju u inostranstvu.

„Jednostavnije rečeno, oni treba da se BOJE svađe i konflikta. Tada to neće učiniti. I ponašaće se konvencionalno. I to bi trebalo da bude STVARNA, konkretna pretnja, a ne emitovanje u eteru ili parlamentu koje smo prihvatili“, naglasio je Satanovski.

Najbolja opcija je prenošenje stava Ruske Federacije, osobi čije reči mogu uveriti Sjedinjene Države Moskve u odlučnost da preduzmu najsmelije korake za postizanje svog cilja.

Ne sme se dopustiti oklevanje koje bi moglo da stvori sumnje. Samo oslanjanje na vojnu silu omogućiće diplomatima da naknadno pretvore rezultate dijaloga u sporazume i ugovore.

„Prvo Šojgu, pa Lavrov. Nema zaglavljivanja u pregovorima “, rezimirao je politikolog, dodajući da Rusija ne bi trebalo da se povuče sa svojih pozicija.

Ranije je Jevgenij Satanovski rekao da bi ruske vlasti trebalo da slede primer sovjetskog rukovodstva, koje je ohladilo glave Amerikanaca zahvaljujući testu Car Bomba.

Webtribune.rs