Prave državu Kosovo pa sada hapse Albance sa Kosova zbog masakra u Beču

Istražioci terorističkog napada u Beču identifikovali su uz jednog ubijenog napadača još 12 osumnjičenih. Oni su većinom već privedeni, a u toku su pretresi njihovih stanova.

Osumnjičenici imaju između 16 i 25 godina i rođeni su u Beču, na Kosovu, Čečeniji, Bangladešu, St. Poltenu, i Modlingu, a nastanjeni su u Beču (10) i St. Poltenu (2), piše portal Heute.at.

Prema insajderskim informacijama, osumnjičeni koji su rođeni u Austriji imaju strane korene, uglavnom čečenske i iz jugoistočne Europe.

Uz podršku brojnih pripadnika specijalne policije istražioci pretresaju njihove stanove u Beču i Sankt Poltenu.

Mediji su već objavili da je ubijeni napadač Albanac poreklom iz Sjeverne Makedonije, Kurtin S. rođen 2000. godine i jedan je od 90 Austrijanaca koji su u julu sprečeni da odu u Siriju.

Heute za njega piše da je bio talentovani fudbaler, ali da je kasnije bio aktivan na „selefisitičkoj sceni“ u Austriji. Pušku je nabavio u Slovačkoj, a automobil kojim se dovezao pripadao je majci jednog od osumnjičenih Kosovara.

Austrijski ministar unutarašnjih poslova Karl Neamer napadača je opisao kao islamističkog teroristu. Rekao je da veruje da je bilo više napadača.