Pogledajte dobro ovu mapu energije tela: Izlečite se kontrolom energije emocija

bvdjd83ez

Istraživači širom sveta polako integrišu istraživanja o tome kako energetska i emocionalna stanja utiču na zdravlje ili izazivaju bolesti.

Iako smo često svesni našeg sadašnjeg emotivnog stanja i da emocije upravljaju našim ponašanjem, kao što su bes ili sreća, mehanizmi koji su doveli do ovih subjektivnih senzacija ostali su nerešeni.

Briljantna istraživanja finskih naučnika su mapirali oblasti našeg tela pri čemu se povećavaju ili smanjuju čulne aktivnosti kada osetimo određenu emociju.

TELESNE MAPE EMOCIJA

U zavisnosti od toga da li smo srećni, tužni ili ljuti, imamo fiziološke osećaje koji se nalaze na različitim delovima tela.

Na primer, ako smo anksiozni umislićemo da imamo čvorić na dojci, ako se postidimo ili nas je sramota, osećaj topline prožima naše lice i obraze. Nesvesno shvatamo koliko lokacija na području tela aktivira naše emocije i kako su razlikuju u zavisnosti od prirode emocija.

Istraživači širom sveta polako integrišu istraživanja o tome kako energetska i emocionalna stanja utiču na zdravlje ili izazivaju bolesti.

Finski naučnici su po prvi put mapirali delove tela u skladu sa svakom emocijom (sreća, tuga, ljutnja, itd). Ova mapa je sastavljena nakon proučavanja 700 finskih, švedskih i tajvanskih volontera.

Koristili su topografski alat da otkriju da su različita emocionalna stanja povezana sa topografski različitim i kulturno univerzalnim telesnim emocijama gde su ovi osećaji mogli u osnovi proizvesti svesna emotivna iskustva.

Praćenjem emocionalne topografije i aktiviranjem telesnih emocija rađa se jedinstven alat za istraživanje i kao takva, emocija bi mogla da obezbedi biomarker za emocionalne poremećaje.

Učesnicima je prvo dato da pogledaju video sekvence povezane sa različitim emocijama i identifikuju delove tela na kojima su primetili povećanje ili smanjenje telesnih senzacija.

Mapa pokazuje da svaki tip emocija aktivira mrežu specifičnih delova tela, koja se razlikuje od onih koje aktiviraju druge vrste emocija.

[color-box]Svaki tip emocija nosi određenu jedinstvenu energiju i drugačiju vibracionu frekvenciju. Svi organi, tkiva, membrane, žlezde, ćelije, vibriraju u preciznim frekvencijama u ljudskom telu i oni su svi pod uticajem naše emocije.[/color-box] [color-box]Pogledajte mapu, na njoj možete pronaći uzroke bolesti koje imate, proizašle iz emocija koje često doživljavate. To znači da svoju bolest u određenom delu tela, shodno proloženoj mapi možete kontrolisati promenom emocija i raspoloženja[/color-box]

Mapa tela koja pokazuje emocije poput besa, su uglavnom aktivni u grudima, u donjem delu licu i rukama, sa posebnim intenzitetom na rukama.

Na gađenje, aktivira se područje tela koja su uglavnom koncentrisana oko usta i grla.

Što se tiče ljubavi, tri oblasti su u pitanju: lice, grudi i donji abdomen.

Konačno, sreća je verovatno najznačajnija emocija koja podstiče našu celotelo da reaguje, jer studija pokazuje da on generiše telesne senzacije u svim oblastima, posebno na licu i grudima.

Telesna mapa identifikuje oblasti u kojima iskusni ljudi povećavaju senzornu aktivnost kada osete emocije, ali i navodi oblasti na telu koje smanjuju čulne aktivnosti. Tako saznajemo da emocije povezane sa depresijom imaju efekat stvaranja tkz. osećaja pada ili klecanja u rukama i nogama.

Rezultati dobijeni istraživanjem pokazuju izuzetnu doslednost u rezultatima, sugerišući da su mehanizmi koje opažamo određenu emociju, diktiraju energičnim šarama i biološkim putem, a ne kulturnim razlikama.

Istraživači kažu da percepcija tih emocija aktivira telesne promene i da one mogu imati ključnu ulogu u stvaranju svesnih osećanja.

Webtribune.rs