Ovo su čuvene vežbe „Pet Tibetanaca“: Garantovana dugovečnost i odlično zdravlje – VIDEO

vptjkhdjkgvg

Pet Tibetanaca je niz od pet jednostavnih pokreta koji aktiviraju određena središta energije u telu i na taj način dovode hormone u ravnotežu, regulišu stres, usporavaju i produbljuju disanje i pomlađuju organizam.

Niz jednostavnih vežbi osmislili su tibetanski sveštenici nakon mnogo godina proučavanja i vežbanja i zaključili su da do starenja organizma dolazi zbog promene hormonalnog balansa u telu čoveka.

Kako bi se taj disbalans sprečio, a ravnoteža hormona zadržala što je duže moguće – potrebno je ponavljati vežbe koje će podstaći upravo za to predviđene energetske centre u telu.

Kako vežbati:

Ukoliko niste u formi i ne bavite se fizičkom aktivnošću, svaki od ovih pet pokreta ponovite jednom. Kroz nekoliko dana ili nedelja ponovite ih tri puta i kako vreme bude odmicalo, a vi se osećali snažnijim – vežbu možete ponoviti i do 21 put, ali nikako ne više od toga, jer u tom slučaju možete postići suprotan efekat i umesto željene ravnoteže prouzrokovati disbalans energije u telu.

Kako biste poboljšali učinak ovog niza od pet vežbi, trebalo bi da promenite i druge životne navike fokusirate se na zdravu ishranu i uopšte zdrav način života. Vežbe je najbolje raditi ujutro, pre doručka, svaki dan.

Blagodati vežbanja „pet Tibetanaca“:

  • Smanjuju depresiju i napetost, a povećavaju koncentraciju i pamćenje
  • Pomlađuju organizam
  • Poboljšavaju probavu i pomažu radu disajnih organa
  • Pomažu kod artritisa i reume i smanjuju bol u leđima
  • Utiču na fizičku snagu i izdržljivost
  • Poboljšavaju emocionalno i mentalno zdravlje