Ovo je najjači antioksidans na svetu: Počinje čišćenje organizma za 20 minuta

bor piknogenol

Piknogenol je prirodni produkt iz kore evropskog priobalnog bora, Pinus Maritima. To je najmoćniji antioksidans današnjice i deluje kao zaštita od raznih toksina. Istraživanja su pokazala da je piknogenol 50 puta efektivniji od vitamina E i 20 puta moćniji od vitamina C.

Studije pokazuju da se piknogenol brzo apsorbuje i distribuira kroz organizam u okviru dvadesetak minuta. Piknogenol takođe aktivira vitamin C pre nego što napusti organizam.

Piknogenol je u upotrebi u Francuskoj, Finskoj, Holandiji, Nemačkoj, Italiji, Singapuru, Koreji, Argentini i Švajcarskoj, a od nedavno se prodaje i u SAD.

Kako funkcioniše piknogenol?

Piknogenol je trgovinska marka za proantocijanidin, koji kao i vitamini C i E pripada porodici bioflavonoida. To je moćan antioksidant koji neutralizuje nestabilne molekule kiseonika ili „slobodne radikale“ koji napadaju ćelije organizma.

Slobodni radikali razlažu kolagen u zglobovima, koži i organima. Oni reprogramiraju DNK i uzroci su preko 60 poznatih bolesti. Takođe, starenje, upala mišića, zglobova i drugih tkiva, kao i nepravilno funkcionisanje cirkulatornog sistema, nervnog sistema i imunog sistema nastaju upravo zbog oštećenja koja izazivaju slobodni radikali.

Piknogenol daje telu odličnu nutritivnu i antioksidantnu podršku za obnovu. On prehranjuje kapilarni otpor protiv krhkosti i pucanja. Posledično, on je koristan za sprečavanje oboljenja krvnih sudova povezanih sa varikoznim venama, perifernom hemoragijom, dijabetičkom retinopatijom i visokim krvnim pritiskom.

Fiziologija obnove kapilara uključuje kolagenaze (enzime koji razlažu proteine). Ove kolagenaze se oslobađaju u telu tokom oštećenja tkiva i zapaljenja koje sledi. Dodajući piknogenol u ishranu, čovek može efektivno inhibirati oslobađanje neželjene kolagenaze sprečavajjući tako propadanje krhkih kapilarnih vaskularnih zidova.

Postoji preko 1.000 naučnih studija koje dokumentuju apsorptivnu sposobnost piknogenola u ljudskom telu. Merenjem je dokazano da se piknogenol u organizmu ponaša kao ćelijski detoksikant, jer se odlično apsorbuje u gastrointestinalnom traktu zbog svoje odlične rastvorljivosti u vodi. Deluje stabilizujuće na ćelijske membrane svih vrsta. Van i unutar membrana se bori protiv destruktivne oksidacije od strane slobodnih radikala.

Piknogenol olakšava aktivni transport vitamina C tako što ga nosi na mesto gde je potrebno njegovo delovanje. Drugi flavonoidi rade istu stvar, ali piknogenol to radi bolje.

Antioksidanti

Vaše telo se prirodno štiti od zagađivača formiranjem antioksidanata. Najčešći antioksidanti su vitamini A, C i E, beta karoten i selen. Nažalost, stalno bombardovanje stresom, okolinskim zagađenjem i popularnom idustrijalizacijom i preradom hrane koja uništava antioksidante, telo postaje podležnije bolestima. Usled toga, organizmu je sve teže da proizvede dovoljno antioksidanasa da se izbori sa zagađivačima.

Pozitivni efekti piknogenola

Povećava fleksibilnost zglobova i bori se protiv zapaljenja zglobova i bola uzrokovanog artritisom, kao i protiv problema sa vratom i sportskih povreda.

  • dramatično smanjuje ADD/ADHD
  • poboljšava glatkoću i elastičnost kože
  • smanjuje zapaljenje prostate i druga inflamatorna stanja
  • smanjuje dijabetičku retinopatiju i neuropatiju
  • poboljšava cirkulaciju i pojačava vitalnost ćelija
  • rešava poremećaje kože poput ekcema
  • poboljšava i sprečava nastanak varikoznih vena i smanjuje rizik od flebitisa
  • smanjuje efekte stresa
  • smanjuje alergijske reakcije
  • ojačava kapilare, arterije, vene i zidove krvnih sudova, uključujući one koji snabdevaju srce, smanjujući tako oticanje u donjim ekstremitetima

Webtribune.rs