Naslovnica ŽIVOT Odrekao se roditelja kad je saznao da su Srbi

Odrekao se roditelja kad je saznao da su Srbi

[adsenseyu2]

mladic-500

[adsenseyu3]

Nemanja Šešelj iz Zadra celog je života bio „veliki“ Hrvat. No onda mu se preko noći život raspao kad je saznao da su mu roditelji Srbi.

Od kad zna za sebe, mladi Nemanja Šešelj najviše na svetu voli Hrvatsku i Hrvate.

Još kao mali dečak išao je na osnivačke skupove HDZ-a u Zadru, soba mu je bila puna postera dr. Franje Tuđmana, skupljao je CRO-Armi sličice i po cele dane slušao Đani Maršana, Đuku CaICa, Tompsona i Dražena Žanka.

Odrastao je u opkoljenom i redovno granatiranom Zadru, a njegova mržnja prema Srbima bila je nemerljiva.

Najsretniji dan u životu mu je bio kad se završila vojna operacija Oluja, jer su mrski mu Srbi bili konačno proterani iz Krajine, a on sam je vozom otišao do Knina i vratio se s dva nova bicikla.

Bio je i 2001 na Rivi kad se protestovalo zbog generala Norca, a i 2012. na dočeku Markaču i Gotovini.

[adsenseyu1]

Nemanja je danas ugledni član zadarske navijačke grupe Tornado i nekadašnji član HDZ-a.Naime, HDZ ga je razočarao sa Sanaderom, pa se poželeo upisati u HSP.

I tu su počeli njegovi problemi.

– Prilikom učlanjenja u HSP proverava se vaše poreklo i testira genetska čistoća vaše krvi. Na toj proveri sam pao. Ispada da su u zadnjih 10 generacija, svi moji preci bili Srbi. Bio sam šokiran. Ali odlučan. Došao sam do Danka i Biljane, svojih donedavnih roditelja, i kratko im saopštio da mrzim Srbe, da je on, Danko, moj dojučerašnji otac, četnik i da se goni iz moje Hrvatske, a svojoj nekadašnjoj majci Biljani sam kratko rekao da je četnikuša i da bi je najradije zaklao. Da zaključim celu stvar, preko Glasa koncila sam ih se javno odrekao i rešio se nadam se tog neprijatnog balasta – odlučan je Hrvat i katolik, Nemanja Šešelj.

Nakon ovog razvoja događaja, u HSP-u su mu odlučili dodeliti probno članstvo u stranci, dok se ne dokaže kao pravi i veliki Hrvat.

Tako nešto prošao je uostalom i današnji predsednik HSP-a, Danijel Srb.

(Newsbar.hr)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]