NASA snimila Stounhendž na Marsu – VIDEO

marshendz

Teoretičari o vanzemaljcima tvrde da je Mars nekada bio naseljen drevnom civilizacijom koja je zbrisana putem nuklearnog rata.

Poslednji u nizu dokaza za to je „Marshendž“, koji predstavlja kamenite drevne građevine slične Stounhendžu na Zemlji.

Skot Vering iz UFO Sightings Daily je rekao: „Ovo je nešto neverovatno. U pitanju su dva kruga kamenja u čijem centru se nalazi kamenje koje formira kvadrat“.

On je rekao da je video još neke slične građevine na drugim fotografijama NASA-e, istakavši da se često javljaju krugovi kamenja i to obično na malim brdima.

Prvi koji je uočio sličnost između čudne formacije na Marsu i čuvene kamene formacije na Zemlji je osoba iza Jutjub kanala po imenu Mister Enigma.

U jednom od njegovih snimaka, narator je naveo da građevina jezivo podseća na formaciju Stounhendž koja se nalazi u Ejmsburiju u Viltširu, u Velikoj Britaniji.

https://youtu.be/dBuByzxoVqY

Postoje brojne teorije o tome zbog čega je Stounhendž sagrađen, uključujući teorije o drevnoj astronomiji ili astrologiji, pošto je kamenje poređano tako da odgovara određenim astronomskim događajima.

Da li je moguće da su graditelji Stounhendža posetili i Mars, napravivši i tamo sličnu građevinu ili su posetioci sa Marsa došli na Zemlju i napravili isto to ovde?

NASA-in rover Curiosity 4WD i dalje pretražuje površinu crvene planete, šaljući fotografije koje pružaju dokaze o drevnim civilizacijama i oblicima života.

Međutim, Američka svemirska agencija smatra da su sva otkrića koja su do sada napravili lovci na vanzemaljce ustvari posledice pareidolije – optičke iluzije do koje dolazi kada mozak pobrka nepoznate oblike i šablone sa sličnim, poznatim oblicima i šablonima, zbog čega recimo dolazi do uočavanja obrisa lica na kamenju.

Webtribune.rs