MUP: Rasvetljeno ubistvo Strahinje Stojanovića, raspisuje se međunarodna poternica

Policija je rasvetlila ubistvo Strahinje Stojanovića, koje se dogodilo 13. septembra ove godine u Novom Beogradu, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je policiju, koja je rasvetlila slučaj.

„Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, uspeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog dela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave“, rekao je Stefanović, a preneo MUP.

Osumnjičeni, kako je objasnio Stefanović, nije samo državljanin Republike Srbije, zbog čega je, u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje međunarodne poternice.

Ministar se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspeli da rasvetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na stravičan način, eksplozijom automobila.

Stefanović je, takođe, podsetio da je policija efikasnim radom u prethodnim nedeljama brzo rasvetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

„Profesionalci u policiji pokazali su da umeju uspešno da reše i najsloženije slučajeve i najteža krivična dela“, zaključio je Stefanović.

(B92)