Jezive okolnosti u slučaju Elize Lem – VIDEO

elisa lam 500

Postoje misterije koje su toliko jezive i čudne da zbog njih mućkate glavu danima. Slučaj Elize Lem (Elisa Lam) je jedan od njih. U februaru 2013. godine, ova dvadesetjednogodipnja studentkinja iz Vankuvera, Kanada, pronađena je mrtva u rezervoaru za vodu na vrhu hotela Sesil u Los Anđelesu.

Smrt je ocenjena kao „slučajna, usled davljenja“ i rečeno je da tokom autopsije nisu pronađeni tragovi droge ili alkohola.

Međutim, ima tu mnogo više nego što piše u policijskim izveštajima.

Prvi dokaz koji se mora uzeti u obzir je zabeleženi snimak kamere u liftu koji je snimio ponašanje Elize samo nekoliko trenutaka pre nego što će poginuti. Dobro pogledajte video, tu nešto očigledno nije u redu.

Na početku, Eliza ulazi u lift i očigledno pritisne sve dugmiće. Zatim čeka da se nešto dogodi, ali se zbog nekog razloga lift ne zatvara.  Na snimku se jasno vidi da je ona nekoliko puta pritisnula dugmiće lifta ali da se lift nije uključivao.

Ona počinje da gleda oko sebe kao da očekuje (ili se krije od) nekoga. Oko 1:57, njene ruke počinju da se pomeraju na veoma neobičan način (skoro neljudski) dok naizgled razgovara sa nekim, nečim ili ni sa čim. Zatim istupa napolje. Lift se zatvara i ponovo počinje da radi.

Odmah nakon događaja na snimku, Eliza je očigledno dobila pristup vrhu hotela, popela se u rezervoar sa vodom i nekako udavila u njemu. Njeno telo je pronađeno dve nedelje nakon smrti nakon što su se gosti požalili na boju i ukus vode. Neverovatno.

Na osnovu snimka kamere, mnogi bi pomislili da je bila pod dejstvom droga. Međutim, Eliza niije koristila drogu a to je pokazala i autopsija. Kada pogledamo kontekst i okolnosti smrti, stvari postaju veoma misteriozne.

Mračna istorija hotela Sesil

Sagrađen 1920-tih godina kako bi se brinuo o „biznismenima koji svrate u grad na noć ili dve“, hotel Sesil su ubrzo potisnuli glamurozniji hoteli. Lociran blizu zloglasne Skid Rou oblasti, hotel je počeo da iznajmljuje osobe na dugoročnom nivou za jeftinu cenu, to je politika koja je privukla sumnjivije ljude. Reputacija hotela se ubrzo srozala sa „sumnjive“ na „morbidnu“ kada je postao zloglasan zbog velikog broja samoubistava i ubistava, ali i serijskih ubica.

Još jedna čudna slučajnost

Ubrzo nakon otkrića tela Elize Lem, smrtonosna epidemija tuberkuloze je izbila u oblasti Skid Rou blizu hotela Sesil. Nećete verovati koji se test koristi za određivanje tuberkuloze: LAM-ELISA. To je neverovatna slučajnost.

Nije u pitanju zločin?

Vlasti Los Anđelesa su u junu 2013. godine izjavile da je smrt Elize Lem slučajnost i da je verovatno imala „poremećaj podvojene ličnosti“. Neke stvari su ipak ostale nedorečene. Kako se Eliza, popela u vodeni rezervoar hotela, mesto do kojeg je praktično nemoguće doći.

Policija je očigledno neodgovorno prišla slučaju jer je upotrebila reč „verovatno“ umesto čvrstog dokaza i to za ženu koja u zdravstvenom kartonu nema dijagnoze psihičkog poremećaja.

Da li je Elizu Lem ubio duh?

Webtribune.rs