Ko im je rekao: Simpsonovi su 1997. preneli poruku na koju niko nije obratio pažnju

simpsonovi-dzoni-bravo

Britanski Channel Four je nedavno ponovo emitovao epizodu Simpsonovih pod naslovom „Njujork protiv Homera Simpsona“, prvu epizodu iz devete sezone.

Ova epizoda je prvi put emitovana na Fox-u 21. septembra 1997. godine, skoro 4 godine pre 11. septembra 2001. godine. To je prilično značajno pošto je Svetski trgovinski centar postojao u vreme kada je epizoda emitovana. Zato se u njoj javljaju čuvene kule bliznakinje.

Zašto je to važno? Zato što Homer Simpson nakratko razmišlja o odlasku u Njujork Siti, a u crtaću se pojavljuje putna brošura Njujorka sa slikom kula bliznakinja Svetskog trgovinskog centra.

Ono što je naročito interesantno jeste da se se pored kula bliznakinja na brošuri nalazi cena od 9 dolara, što aludira na 9/11, odnosno 11. septembar.

Ne zaboravite da je ova epizoda emitovana u septembru 1997. godine. Dakle, ili je epizoda sasvim slučajno predvidela događaje ili su scenaristi imali neku informaciju o tome šta se planira.

Naravno, scenaristi možda nisu ni znali šta se planira, već im je jednostavno rečeno kako to treba da izgleda.

U svakom slučaju, neko blizak timu Simpsonovih je želeo da pošalje šifrovanu poruku.

Međutim, Simpsonovi nisu jedini crtać koji je na ovaj način predvideo 11. septembar.

U aprilu 2001. godine, jedna od epizoda Džonija Brava je takođe prikazala element ovog događaja. Jedan kadar iz epizode prikazuje poster gorućeg solitera sa natpisom „uskoro“.

Neko će možda reći da su ovo samo slučajnosti, ali je mnogo verovatnije da su u pitanju šifrovani signali.

Webtribune.rs