Ostalo vam je viška vina ovog leta? Pretvorite ga u dezert. Idealni recept za vruće prilike predlaže Alisa Medrik koju je jedna čokoladna pralina u Parizu inspirisala da započne kulinarsku karijeru.
Njen dezert se zove granita. Granite su u stvari veće verzije sladoleda u kornetu. Prave se tako što se tečnost stavi u zamrzivač i periodično zagrebe viljuškom da se ne bi skroz zamrzlo.
U Alisinoj verziji, višak vina se meša sa vodom i šećerom da bi se napravila granita. Možete pomešati i belo i crno vino. Takođe, možete koristiti i pivo za pravljenje ovog dezerta, ali samo ono koje nema puno hmelja.
Grebanje granite se uglavnom izvodi u periodu od 30 minuta, pa tako možete pomoći deci da nauče da paze na vreme.
Ako ipak želite da probate nešto slađe, probajte ovaj recept da kombinujete sa čokoladnim pralinama.
(Webtribune.rs)