Kad vodeća nacija falsifikuje izbore to je primer demokratije za ceo svet – Šef NATO-a čestitao Bajdenu

Generalni sekretar NATO Jens Stoletenberg čestitao je Džozefu Bajdenu pobedu na američkim predsedničkim izborima.

On kaže da će se Alijansa i SAD zajedno suprotstaviti brojnim izazovima kao što su Rusija, sajber pretnje, terorizam.

„Čestitam Bajdenu na izboru za predsednika Amerike. Znam ga kao nekog ko je odlučna pristalica NATO i transatlantskih veza“, napisao je šef NATO na Tviteru i dodao da su za jaki NATO zainteresovani i Amerika i Evropa.

Kako kaže, potrebna je ta kolektivna snaga kako bi se suočili sa brojnim izazovima, među kojima su  „agrsivna Rusija, međunarodni terorizam, sajber i raketne pretnje, promena globalne ravnoteže zbog rasta Kine“.

Tri ključne tačke na kojima će Trampov tim tražiti pravdu na sudu

Otkrićemo da li je Džo Bajden pobednik ili prevarant, rekao je Rudi Đulijani na konferenciji pravnog tima Donalda Trampa i najavio da će u ponedeljak početi pravna akcija kojom bi bila proverena zakonitost brojanja glasova na predsedničkim izborima. Đulijani je naveo tri ključne tačke na osnovu kojih će tražiti pravdu na sudu.

Rusi primetili neobičnu američku aktivnost na Balkanu

Đulijani je rekao da će podneti federalnu tužbu i dodao da će pozvati onoliko svedoka koliko federalne sudije zatraže, a već ih imaju 90.

Dodao je da je samo u dva najveća grada u Pensilvaniji sporno oko 300.000 glasačkih listića.

Đulijani, koji je Trampov lični advokat, navodi da su tri najvažnija pitanja to što posmatračima nije dozvoljeno da proveravaju glasačke listiće koji su stigli poštom, zatim da je bilo antidatiranih glasačkih listića poslatih poštom, te da je zabeleženo glasanje „mrtvih duša“.

„Glasovi poslati poštom su glavni izvor prevare. Nijedan koji je stigao nije pregledan, kako je zahtevano zakonom. Ako nemate šta da krijete, dozvolićete proveru“, rekao je Đulijani.

Dodao je da posmatračima nije dozvoljeno da proveravaju glasačke listiće, što je „nezakonito i neustavno“. Dodao je da će 50 do 60 posmatrača svedočiti kako im nije dozvoljeno da provere glasačke listiće.

Najavio je da postoje bar četiri svedoka spremna da svedoče o tome da su otkrivena antidatirana pisma sa glasačkim listićima.

„U Filadelfiji su glasali mrtvi ljudi i za to nisu krivi građani Filadelfije, već demokrate“, rekao je Đulijani i dodao kako imaju još dokaza i za druge nezakonite radnje, ali da za sada ima najviše dokaza za ove tri ključne tačke.

Naveo je i da su neki glasački listići imali isti rukopis.