Jedinica sirijske vojske misteriozno nestala

Sirijske Nacionalne odbrambene snage (NDF) izgubile su kontakt sa jednom od svojih jedinica u istočnom Alepu, izvestila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, jedinica koja se sastoji od sedam boraca kretala se od grada Maskanaha, blizu administrativne granice sa Rakom, do Dair Hafira kada je nestala.

NDF i Sirijska arapska vojska poslale su trupe u istočni Alepo zbog pojačane pripravnosti nakon niza incidenata. Izvestan broj ratnih aviona takođe je poslat u region u potrazi za nestalom jedinicom. Jedinica NDF možda je napadnuta od ćelija ISIS-a, za koje se zna da su aktivne u istočnom Alepu i južnom delu Rake.

Patolog i virusolog Rodžer Hodkinson: U toku je najveća podvala neupućenoj javnosti u istoriji – ŠOKANTNE ČINJENICE

U decembru 2019. godine ISIS je ponovo aktivirao svoje spavače u južnom Alepu napadom na kontrolni punkt vladinih snaga istočno od grada Kanasira. Kasnije 11. marta, ćelije spavači grupe zarobile su i pogubile sedam sirijskih vojnika u jugoistočnom Alepu.

Sirijske vladine snage tek treba da preduzmu mere za poboljšanje bezbednosti na jugu i istoku Alepa. Ovo može podstaći ISIS da napreduje ka regionu.