Italijanski eksperti: Najnoviji dokumentarac o rušenju trgovinskog centra u Njujorku, otkrio da je sve laž

dgkjljdk

Svi koji veruju u zvaničnu priču o 11. septembru bi trebalo da pogledaju ovaj novi dokumentarac. U filmu se pojavljuju Gor Vidal i dobitnik Nobelove nagrade, Dario Fo, a sam dokumentarac se odnosi na preispitivanje zvanične priče o napadu 11. septembra, piše 911blogger.com

Ako je verovati filmu, opravdanje za rat u Iraku je izgrađeno na nizu laži, a svet koji znate će dobiti potpuno drugačiju perspektivu.

„ZERO: istraga o 11. septembru“ – priča o raznim protivrečnostima, rupama i propustima

Film „ZERO: istraga o 11. septembru“ vrti se oko jedne osnovne teze – da je zvanična verzija o napadima 11. septembra laž.

Ovaj najnoviji dokumentarac italijanske produkcijske kuće Telemaco istražuje najnovije naučne dokaze i otkriva dramatična svedočenja očevidaca, koji su u suprotnosti sa zvaničnom pričom vlade SAD.

Kako navode italijanske dnevne novine Il Corriere de la Sera:

„Rezultat jeste niz protivrečnosti, rupa i propusta neverovatnog obima“.

Važnost ovog filma se ne može dovoljno naglasiti. Ako je čitava teza tačna, opravdanje za rat u Iraku se zasniva na seriji neverovatnih laži.

Europarlamentarac Giljeto Čijeza je u utorak, 26. februara pozvao svoje kolege i novinare da pogledaju film u italijanskoj produkciji pod nazivom „ZERO: istraga o 11. septembru“ uz održavanje debate nakon filma.

Cilj projekcije jeste da se stvori politička svest o lažnoj zvaničnoj istrazi događaja od strane Komisije za 11. septembar.

Pored Čijeze, projekciji su prisustvovali japanski parlamentarac Fudžita, dr Dejvid Rej Grifin, distributer filma Tim Spark, režiser i producenti filma.

Nakon uvodnih reči, Čijeza je pozdravio gostujuće predavače, uključujući producente, režisera i distributera dokumentarca.

Čijeza je naveo da nije uspeo da nađe distributera u Italiji, te da je srećan što je pronašao kompaniju u Velikoj Britaniji, koju predvodi Tim Spark.

„Važno je shvatiti“, naglasio je on, „da je film napravljen zahvaljujući brojnim donacijama građana koji su želeli novu istragu“. Najmanje 450 ljudi je dobrovoljno doprinelo dokumentarcu.

Dobrovoljci nisu dobili nikakvu naknadu. Njihova nagrada je sam film, za koji veruju da predstavlja instrument za podizanje svesti i pokretanje političke debate u Evropi.

Webtribune.rs