Frakcija DS-a verifikovala mandate – Lutovac: Lečić glumac u Vučićevoj predstavi

Jedna stranka, dve struje i bar dva predsednika. Dok Branislav Lečić sa Izborne skupštine poručuje da je novi predsednik Demokratske stranke, Zoran Lutovac tvrdi da je Lečić samo glumac u predstavi koju režira Aleksandar Vučić.

Aplauz za novog predsednika Demokratske stranke ili predsednika izbačenih demokrata.

Jedan deo članstva demokrata na Izbornoj skupštini u Sava centru potrvdio je rezultate prošlonedeljnih unutarstranačkih izbora, na kojima je oko četiri hiljade članova te stranke za novog predsednika izabralo Branislav Lečića.

„Sadašnji režim, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, dobio je najzad pravog protivnika, a to je Demokratska stranka. Ona kreće od nule, i baš zato što kreće od nule završiće posao“, poručio je Lečić.

Saveznik Aleksandra Vučića, a ne protivnik, tvrdi aktuleni predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i poručuje da su „lažni unutastranački izbori“ u Demokrtaksoj stranci deo predstave koju režira upravo predsednik Srbije.

„Bransilav Lečić je glumac, koji glumi u jednoj predstavi, isto kao što je sebe proglasio predsednikom DS, može sutra da proglasi da je predsednik Srbije, u holu Zvezdara teatra da raspiše neke izbore“, kaže Zoran Lutovac.

Upravo zbog raspisivanja izbora i kršenja stauta, prema kom izbore može da raspiše samo predsednik stanke ili apsolutna većina članova glavnog odbora, iz Demokratske stranke Lutovac je isključio 53 demokrata, među kojima su i neki od osnivača te stranke.

„Od tog trenutka oni su prestali da budu sagovornici šta i kako dalje. Od tog trenutka oni su postali ljudi koji ne poštuju svoju stranku. Ovo što oni rade nema nikakve veze sa Demokratskom strankom. Videćemo da li oni prave novu stranku, ali to nikakve veze sa DS nema“, dodaje Lutovac.

Jeidni koji novu stranku može da pravi jeste bivši predsednik Lutovac, poručuje Branislav Lečić.

„Ako Lutovac to negira i paralelno formira neke druge organe i odbore, to je neka druga stranka. Demokratska stranka je završila svoj izbor. Predsednik se ponaša kao neko ko izbacivanjem želi da ostane sam u toj nekoj imaginarnoj stranci, to je njegov problem“, rekao je Lečić.

Priliku da pokaže da li je sam ili ima većinu u stranci, Zoran Lutovac imaće već na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, na kojoj će se, kako je najavljeno, raspravljati o promeni Statuta stranke, ali i glasati o izveštaju o radu aktuelnog predsednika.

(N1)