Evo šta znači kada vam je kažiprst kraći od domalog prsta

 ghgfrdvcgf

Brojne naučne studije bavile su se time po čemu se muškarci kojima je kažiprst kraći razlikuju, a rezultati su i više nego zanimljivi.

Brojne studije tvrde da proporcija ova dva prsta može da otkrije mnogo toga, od vaše ličnosti do intelekta i fizičkog izgleda.

Ukoliko vam je kažiprst kraći od domalog prsta, obratite pažnju na sledeće 4 stvari:

MUŠKARCI SA KRAĆIM KAŽIPRSTOM OD DOMALOG PRSTA SE BOLJE PONAŠAJU PREMA SUPROTNOM POLU

Prema novoj studiji iz časopisa Personality and Individual Differences, muškarci kojima je kažiprst kraći od domalog prsta se bolje ophode prema ženama, što može da bude rezultat izlaganja seksualnih hormona još u materici odnosno činjenici da muškarci koji imaju duži domali prst imaju više testosterona.

U studiji, više od 155 ispitanika (78 muškaraca i 77 žena) je popunjavalo formulare za svaku socijalnu interakciju s pripadnikom suprotnog pola u trajanju od 5 minuta ili duže, a u periodu od tri nedelje, koristeći kontrolnu listu „prihvatljivo“ ili „svadljiv“.

Muškarci s malo kraćim kažiprstom od domalog su imali za trećinu više prijatnih interakcija s ženama i trećinu manje sa svadljivim partnerkama za razliku od muškaraca, kojima je kažiprst duži od domalog prsta.

DUŽINA PENISA

Manji odnos i razlika između kažiprsta i domalog prsta ukazuje na veći polni organ, prema studiji iz 2011. godine uJournal od Andrology.

Studija je uključivala 144 volontera uzrasta od 20 i više godina koji su se podvrgli urološkoj operaciji. Dok su muškarci bili anestezirani, naučnici su merili i upoređivali dužinu prstiju i veličinu penisa.

Kraći kažiprst u odnosu na domali prst ukazuje na duži muški polni organ, što se takođe povezuje sa izloženošću testesteronu u materici.

ATRAKTIVNIJE LICE

Muškarci koji imaju kraći kažiprst od domalog prsta možda imaju i privlačnije lice, sugeriše studija iz časopisaProceedings iz 2011. godine.

Količina testosterona kojoj je beba izložena pre rođenja može da utiče na crte lica i na njihovu privlačnost, kažu najnovija istraživanja.

VEĆI RIZIK ZA RAK PROSTATE

Iako se čini da su muškarci koji imaju duži kažiprst od domalog blagosloveni, možda to ima cenu, budući da je istraživanje iz 2010. godine u časopisu British Journal of Cancer pokazalo da upravo muškarci s ovakvom proporcijom prstiju imaju veći rizik za rak prostate.

Naučnici su posmatrali odnos dužine ova dva prsta kod 1500 pacijenata, koji su bolovali od raka pristate i 3000 zdravih muškaraca u periodu od 15 godina. Naučnici su zamolili muškarce da pogledaju slike ruku i da izaberu onu koja je najpibližnija njihovoj.

Muškarci, čiji je kažiprst bio iste dužine ili duži od domalog prsta su imali 33 procenta manju šansu da dobiju dijagnozu raka prostate tokom studije u odnosu na muškarce kojima je kažiprst kaći.

Dobra vest je što je 33 procenta ipak mali negativan efekat, pa muškarci ne moraju biti previše zabrinuti.

(menshealth.rs)