Evo šta se dešava kada stavite beli luk u uvo a crni luk u čarapu

luk-u-uhu

Jeste li znali da crn i beli luk imaju višestruku primenu? Mogu da se jedu sveži, mogu da se dodaju u hranu radi postizanja boljeg ukusa jela, mogu da posluže za čišćenje roštilja…

Osim toga, crni i beli luk mogu da se koriste kao lek za različita zdravstvena stanja. Da, njima može da se tretira prehlada, groznica, kao i simptomi gripa.

Ukoliko ikada osetite bol u uhu, probajte stari narodni trik.

Uzmite glavicu crnog luka, rasecite je i uzmite samo centralni deo luka. Ovo srce luka stavite u uvo pre nego što odete na spavanje, a ujutru ćete se već osećati mnogo bolje.

Luk će omekšati ušnu mast i biće vam lakše da je očistite. Luk će pomoći da se smanji infekcija uha koja uzrokuje bol.

Na isti način možete iskoristiti i beli luk, koji je od davnina poznat kao prirodni antibiotik. Očistite čen belog luka i stavite ga u bolno uvo i prespavajte tako.

hghfg

Stavljanje crnog luka na stopala je praksa koja dolazi iz antičke kineske medicine.

Stari Kinezi su ustanovili da se na tabanima nalaze hiljade nervnih završetaka, koji predstavljaju pristupne tačke za unutrašnje organe i celokupni nervni sistem.

Kada se stopalo obloži crnim lukom, to ubija bacile i bakterije, jer luk ima snažno antibakterijsko i antivirusno svojstvo. Fosforna kiselina iz luka, zbog koje plačemo kada sečemo luk, zahvaljujući oblogama dospeva u krvotok i doprinosi prečišćavanju krvi u celom telu. Samim, tim, organizam postaje zdraviji i spreman je da se izbori sa infekcijama i upalama.

Tretmani lukom su ono što je potrebno vašem telu. Jeftini su, potpuno prirodni i mogu se primenjivati kod kuće.

Jedina negativna strana ovih tretmana je jak miris luka, koji mnogima ne prija.

Ukoliko vam miris luka ne smeta, isprobajte ove tretmane, nećete se pokajati.

Webtribune.rs