Cvijetin Milivojević: Vučić se previše zaigrao, zaboravio je da je 90 posto njegovih glasača na strani Rusije – VIDEO

Cvijetin Milivojević je objasnio da se od nelegalnih izbora ne može praviti legalna skupština pa samim tim ni nova Vlada ne može biti legalna.

Nažalost i konstruktivna i bojkot opozicija priznaje na neki način rezultate izbora sa par izuzetaka.

Kampanja koju je Vučić sprovodio Za našu decu je pokrada kampanja od Nacional socijalističke partije Nemačke, apsolutno identična je bila kampanja tridesetih godina prošlog veka.

Put Srbije ka EU je stranputica jer ni samu EU Srbija ne zanima, osim u kriznim momentima ili ako bi Srbija krenula u neki savez sa Rusijom ili Kinom.

Cvijetin je naveo i da je drastično kršenje Ustava i zakona odricanje od dela svoje teritorije ali i da je to nezabeležen slučaj u istoriji da se neko dobrovoljno odriče svoje zemlje.

Ustav i zakon se uopšte ne poštuje i oni se ponašaju kao da nisu nadležni kad je neko iz vrh vlasti u pitanju.

Na te probleme nema ko da ukaže jer ni opozicija ne želi da se zamera Aleksandru Vučiću i SNS.

Osim toga opozicija nema jedinstven front delovanja, iscepkana je samim tim i slaba a Vučić je vešto napravio mnogo opozicionih partija.

Danas je narodna skupština gora od skupštine Severne Koreje jer čak i ona ima neku opoziciju. Da je stanje takvo govori i podatak da skoro niko iz sveta nije čestitao pobedu SNS na prethodnim izborima.

Vučićevi idoli su njegov politički otac Vojislav Šešelj i Miki Rakić bivši šef službi bezbednosti.

Kako bi izbegao dalju krizu skupštine Vučić je obećao nove izbore gde će ubaciti i bojkot opoziciju u skupštinu.

Milivojević dodaje i da je SNS stranka kako kula od karata sastavljena od mnogo preletača iz ostalih strana koji nemaju ideologiju već ih samo interes veže.

U odnosim sa Crnom Gorom vidi se da je Vučić itekako pomogao Milu Đukanoviću da ostane na vlasti, verovatno mu se i odužio za pomoć u osnivanju SNS.

Rešenje za opoziciju u Srbiji je da se bolje organizuje i da ide u tri kolone poput opozicije u Crnoj Gori.

VIDEO:

(Slavija info)