Čudesna biljka koja leči sve osim smrti!

ckghdfgdg

Iako i neke druge vrste biljaka imaju crno seme, delotvornost njihovog semena prema dosadašnjim saznanjima nije ni približna onoj od čorokotovog semena (crnog kima).

Čorokot (crni kim) u današnje vreme biva ponovo otkriven od strane moderne nauke, pa se samo u poslednjih 40-ak godina objavljuje oko 400 naučnih studija na temu čorokota i njegovih aktivnih supstanci.

Ove studije ukazuju na veoma veliki broj bolesti na koje čorokot deluje povoljno u koje između ostalih spadaju: astma, alergije, hronični umor, autoimuna oboljenja poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, povišene masnoće u krvi, šećerna bolest (dijabetes), hemoroidi, proširene vene, visok krvni pritisak, bakterijske, gljivične i parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upale pluća, sinusa, oslabljen imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, gastritis, bolovi u stomaku prouzrokovani „nervoznim crevima“, crevne gljivice (kandida), nadutost, proliv, kolike, oboljenja jetre, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, tumori… itd.

Izraženo je i povoljno delovanje čorokotovog ulja na kožu (hrani i neguje kožu te pomaže pri regeneriraciji ostećenih ćelija), nokte čini sjajnijim i jačim, jača koren kose i delotvoran je protiv peruti.

Mnogi će ostati skeptični pri pogledu na ovaj pozamašan spisak bolesti na koje čorokot pozitivno deluje. Veoma je teško poverovati da jedna biljka može uspešno delovati na ovo sve.

Pa se pitamo: „Kako je moguće da može delovati kako na alergiju tako i na smanjenje masnoća, krvni pritisak i tumore?“ Odgovor leži u idealnom hemijskom sastavu njegovih semenki, koje sadrže preko 100 biološko-aktivnih supstanci koje se međusobno dopunjuju i potpomažu u lekovitom dejstvu što dovodi do jedne vrste funkcionalnog sinergizma (pojačanog dejstva).

crni-kim

U ove aktivne supstance spadaju između ostalih omega-3 nezasićene masne kiseline, vitamini B1, B2 i B6, vitamin C, vitamin E, nigellone, gorka supstanca nigellin, timokinon, saponin melantanin, beta – sitosterin i mnoge druge.

Takođe treba uzeti u obzir da čorokot pomaže organizmu pri vraćanju ravnoteže u imuni sistem kao i besprekornom funkcionisanju metaboličkih procesa. Iz tog razloga je redovno korišćenje čorokotovog ulja preporučljivo ne samo u akutnim i hroničnim stanjima, nego i kao svakodnevna preventiva, te predstavlja jedan veliki korak napred koji možete da uradite za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.

Imunitet je prirodna sposobnost organizma da prepozna strane materije koje ga ugrožavaju i da se od njih zaštiti. U strane materije koje štetno utiču na naš organizam u prvom redu ubrajamo različite bakterije, viruse i parazite. Imuni sistem ima ulogu da prepoznaje, neutralizuje, uništava i odstranjuje te materije u procesima koji se nazivaju imunološke reakcije.

Dosadašnja ispitivanja ulja čorokota su pokazala da se njegovo delovanje ne ograničava na pojedine organe, već da ono obuhvata celokupni organizam preko imunog sistema. Ulje čorokota je imunomodulator, ono reguliše funkcije imunološkog sistema – jedan od načina je da stimuliše rast limfocita T i B.

Oslabljeni imunitet možemo prepoznati po sledećim simptomima: česte infekcije i upale, slabost, iscrpljenost i umor, gubitak težine, česte glavobolje. Kod navedenih simptoma, ulje čorokota uzimajte 2 puta na dan supena kašika 15-30 minuta, najbolje pre jela.

Za prevenciju, tj kao priprema organizma za potencijalno iscrpljujuće razdoblje (na primer pre sezone gripa), dovoljno je uzimati 1 supenu kašiku (ili 2 čajne kašike – ujutro i uveče) dnevno, najbolje pre jela na 15-30 minuta.

Ulje se treba uzimati najmanje tokom dva meseca kako bi se dostiglo potpuno delovanje na organizam.

Čorokot i karcinom

Veliki deo istraživanja u svetu posvećen je delovanju ulja čorokota na tumorske ćelije. Pokazalo se da čorokot može izvrsno poslužiti u terapiji teških bolesti jer zahvaljujući njegovom delovanju telo jača vlastitu sposobnost samoodbrane.

Prvo značajnije ispitivanje delovanja ulja crnog kima na prevenciju od tumora izveli su naučnici u Južnoj Karolini. Donet je zaključak da će zdrav imuni sistem da prepozna i uništi kancerogene ćelije pre nego što tumor može ugroziti pacijenta.

Ulje čorokota deluje kao imunomodulator, dakle podstiče postizanje ravnoteže u svim sistemima, uključujući i imunološki sistem. Isto tako, ustanovljeno je da je čorokot naročito koristan kod agresivnih oblika tumora koji se šire pomoću tumorske angiogeneze i imaju tendenciju prema metastaziranju.

Naučnici u „Kimmel Cancer Center“ u Filadelfiji su ustanovili da timokinon, jedan od sastojaka čorokota, zaustavlja rast tumorskih ćelija kod karcinoma pankreasa, te ih uništava pojačavajući proces apoptoze (programirane smrti ćelija).

U tom smislu, timokinon kao hemopreventivno i hemoprotektivno sredstvo može pomoći pacijentima koji su podvrgnuti hemoterapiji, kao i osobama koji su visokorizični za karcinom.

Ulje čorokota takođe znatno smanjuje štetni učinak zračenja kod radiološke terapije. Tokom zračenja dolazi do stvaranja kiseonikovih slobodnih radikala koji oštećuju ćelije, te posledice mogu biti: oštećenje kože, edemi, ožiljci, fibroze itd. Studije su pokazale da će uzimanje ulja čorokota pomoći u prevenciji tih posledica.

Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD-a je 1996. godine odobrila upotrebu ulja čorokota u tretmanima kancerogenih bolesti za sprečavanje neželjenih učinaka hemoterapije i jačanje imunološkog sistema organizma.

Uzima li se 2 – 3 puta na dan po supena kašika ulja čorokota najbolje 15-30 minuta pre jela, olakšaće se i umanjiti neželjeni učinci hemoterapije, a telo podstaći da jača vlastitu sposobnost samoodbrane.

Takođe se preporučuje i osobama koje su rizične za karcinom (postoji porodična istorija bolesti, te mogući nasledni faktor) da preventivno konzumiraju ulja čorokota, i to 1 supena kašika na dan.

Važno je znati da do potpunog delovanja ulja čorokota dolazi tek nakon 4-12 nedelja redovnog konzumiranja.