Čišćenjem bubrega na prirodan način ojačajte imunitet, regulišite krvni pritisak

46328hfnvdkjf83

Pogledajte koje namirnice i napici će vam pomoći u održavanju zdravlja bubrega.

Bubrezi su parni organ mokraćnog sustava i zaduženi su za to da iz našeg tela eliminišu toksine. U našem telu već postoji prirodan mehanizam čišćenja bubrega. Ako konzumirate dovoljno tečnosti u obliku vode, soka ili čaja, bubrezi se čiste sami.

Međutim, ponekad našim bubrezima je potrebna pomoć, pa u ovom slučaju dolazi u obzir detoksikacija bubrega uz pomoć lekovitih biljaka.

Osim što poboljšava njihov rad i sprečava stvaranje kamenca, čišćenje bubrega može pomoći izbacivanje toksine iz organizma, ojačati imunitet, regulisati krvnog pritiska i može poboljšati funkciju bešike.

Biljke za čišćenje bubrega

Smatra se da sledeće biljke poboljšavaju funkciju bubrega i pomažu njihovom čišćenju:

đumbir

maslačak

koren belog sleza

smreka

kopriva

peršun

karanfilić

zlatnica (Solidago virgaurea)

Namirnice koje pomažu u čišćenju bubrega

lubenica

sok limuna

sok brusnice

semenke bundeve

Vitamini za čišćenje bubrega

Neki alternativni lekari preporučuju da se kod čišćenja bubrega koriste sledeći vitamini i minerali:

vitamin B2

vitamin B6

magnezijum

Recepti za čišćenje bubrega

Čaj od semenki lubenice za kamen u bubregu

Čaj od semenke lubenice se preporučuje ljudima koji imaju problema sa bubrezima.  Takođe pomaže kod  kamenom u bubregu. Da biste pripremili čaj, potrebna vam je kašika semenki lubenice, koje ste prethodno samleli ili iseckali. Prelijte semenke sa pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Zatim procedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvek pripremite sveži čaj. Čaj pijte tri puta nedeljno, a možete ga piti i više puta na dan.

Čaj od semenki celera (Apium Graveolens)

Kašiku semenki celera, sveže samlevenih ili iseckanih, prelijte sa pola litre kipuće vode i ostavite da se ohladi. Procedite i odmah popijte čaj. Ako je to moguće, uvek pripremite sveži čaj. Čaj pijte bar jedan put dnevno, tri puta nedeljno. Nemojte koristiti ovaj čaj, ako ste trudni.

(Stvar ukusa)