BIL GEJTS: Povratak u normalu je dalje nego što mislite – Kafiće i restorane zatvoriti na 6 meseci

Suosinivač Majkrosofta Bil Gejts veruje da je povratak u normalno za SAD dalje nego što ljudi očekuju, uprkos tome što je vakcina distribuirana ove nedelje.

Gejts, koji je donirao milione za vakcinisanje, kazao je da bi do leta 2021. Sjedinjene Američke Države „trebalo da budu puno bliže normalnom nego što sada“,ali da će potpuni povratak u normalu verovatno biti moguć tek nakon 2022 .

Milijarder je u nedelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa „ako ne pomognemo drugim zemljama da se reše ove bolesti i ako stope vakcinisanja u SAD-u ne budu visoke“, prenosi Index.

Gejts smatra kako bi velika javlja okupljanja trebalo i dalje biti zabranjena, a rekao je i kako bi „nažalost većina barova i restorana u zemlji trebala bi da bude zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze. Kazao je kako bi barovi i restorani u SAD-u trebalo da budu zatvoreni idućih četiri do šest meseci.

Stvarni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 meseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze. Gejts je takođe izrazio zabrinutost zbog nespremnosti Donalda Trampa da prizna predsedničke izbore, za šta tvrdi da komplikuje distribuciju vakcine.

„Prelaz vlasti to komplikuje, ali nova administracija je voljna da se osloni na stvarne stručnjake, a ne da napada te stručnjake,“ rekao je tehnološki mogul.

(Index.hr)