Američka mornarica potvrdila: Ovo su snimci bliskog susreta sa ogromnim NLO na Arktiku

NLO-Arktik

Skup nedavno objavljenih fotografija svedoči o bliskom susretu Američke mornarice sa neidentifikovanim letećim objektom.

Istraživač Aleks Mistreta je prijavio ovaj slučaj organizaciji The Black Vault, a sam je dobio ove fotografije od jednog od svojih anonimnih izvora iz Evrope. Interesantna priča se vezuje za ove fotografije.

U martu 1971, američka ratna podmornica USS Trepang iz klase jesetra je bila na rutinskoj i naučnoj misiji na rubu Arktičkog okeana. Precizna lokacija susreta sa NLO-om nije poznata, mada se zna da se podmornica nalazila negde između Islanda i ostrva Jan Majen u Atlantiku.

Neidentifikovani objekat je prvi put zapažen kroz periskop za kojim je bio oficir Džon Kilika, a fotografije je napravio neimenovani oficir. Kvalitet fotografija je prilično dobar, što je retkost kada se radi o susretima sa NLO-ima.

Mistretin izvor je tvrdio da na pozadini jedne od fotografija postoji nekoliko beleški: “Zvanična fotografija. Nije za objavu. CT.” i “Predmet neovlašćenog otkrivanja. Bezbednosni registarski broj SSN 674. Krivična kazna.”

Iako ne mora da znači da ovi natpisi potvrđuju priču, svakako je čine zanimljivijom.

SSN 674 je bio zvaničan klasifikacijski broj dodeljen podmornici USS Trepang. Štaviše, nuklearna podmornica zaista jeste bila u toj oblasti u vreme kada se navodi da se NLO pojavio. Izveštaj takođe pominje prisustvo admirala Dina Rejnoldsa Saketa na podmornici.

Nije sasvim jasno da li je susret s NLO-om uključivao dve posebne letelice ili samo jednu koja može da menja svoj oblik, ali na fotografijama izgleda kao postoje dva zasebna objekta, jedan cilindričnog, a drugi trouglastog oblika.

Nažalost, opširnije informacije u vezi sa ovim zanimljivim slučajem trenutno nisu dostupne.

Webtribune.rs