Abazović: Tačno je, ponudili su mi 21 milion evra

Lider Gradjanskog pokreta URA u Crnoj Gori, Dritan Abazovć je rekao da je tačno da mu je ponuđeno 21 milion evra, kojima su pokušali da ga potkupe.

On je dodao da mu taj novac nije ponudio biznismen Haris Brčvak.

Biznismen Miodrag Daka Davidović ustvrdio je da je Brčvak koji je javnosti poznat po humanitarnom radu, pokušao da potkupi Abazovića sa 21 milion evra što je Brčvak demantovao.

Abazović je za TV Vijesti večeras rekao da „nije laž cifra koju je pominjao Davidović, ali to nije došlo od Brčvaka. O gospodinu Brčvaku mislim sve najbolje i stvari koje je uradio za Crnu Goru su za respekt. Bilo bi krajnje neozbiljno da kažem ko je šta nudio“.

Govoreći o drugim temama, Abazović je kazao da mu se posle napisa pojedinih medija da mu preti „klan Nasera Keljmendija“, javio „jedan blizak član“ porodice Keljmendi, koji se predstavio i rekao mu da je zgrožen medijskim objavama da mu je neko od njih pretio.

Prethodno je URA objavila da Abazoviću prete pripadnici „odrešenih kriminalnih grupa s Kosova“, ali nisu saopštili detalje, dok je policija saopštila da nema takve informacije.

Govoreći i o prenosu vlasti, Abazović je rekao da je na miran i dostojanstven način, „što nije očekivao jer je očekivao otpor“.

„Nisam očekivao kataklizmu, ali sam očekivao više otpora. Pripisujem za to zasluge svim akterima političkim i građanima koji su pokazali da imaju veću političku svest nego što smo mislili, a zahvalan sam i međunarodnim partnerima čija uloga nije bila mala“, rekao je Abazović.

(Beta)