3 dana do velikog protesta naroda protiv vlasti – Besplatan prevoz iz cele Srbije do Beograda

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, najavio ispravljanje greške poreske uprave i donošenje pravičnog zakona o porezu za one koji zarađuju za život radom na poslovima preko interneta, ništa se ne događa u praksi a poreska uprava pojačava pritisak na građane.

Poreska uprava uveliko oporezuje radnike na internetu na najstroži mogući način. Poreske prijave i rešenja pljušte, a sume navodnih dugovanja za tekuću i prethodnih pet godina iznose do 80% ukupnih prihoda!

Ako je neko prethodnih 5 godina zarađivao 500 evra mesečno, danas ima navodni dug prema državi od najmanje 15 000 evra! Kao dugoročne posledice ovakvog postupanja Poreske uprave imaćemo desetine hiljada porodica bez krova nad glavom, dužničko ropstvo i još masovnije iseljavanje.

Podsećamo da poreska uprava prethodnih 5 godina nije ispunjavala zakonsku obavezu da mesečno dostavi obračun poreza svakom licu koje ima priliv novca iz inostranstva.

Postoji sumnja da to nije činjeno kako bi mogla naknadno da obračuna i ogromne zatezne kamate.

Veliki protest je zakazan za 16.01.2021 u 15 časova ispred Skupštine.

Organizovan je masovni besplatan prevoz iz svih gradova Srbije, za sve one koji imaju sličan ili neki drugi problem, ili jednostavno hoće da iskažu protest protiv vlasti.

Prijava za učešće na protestu i besplatan prevoz je na OVOM LINKU

Udruženje radnika na internetu