Naslovnica ŽIVOT Zašto bi trebalo da prestanete da konzumirate pšenicu zauvek

Zašto bi trebalo da prestanete da konzumirate pšenicu zauvek

dfafkwequisdh

[adsenseyu2]

Ima dosta razloga da vise nikada ne konzumirate belo brašno, sendviče ili perece. Predstavljamo vam listu 10 najmoćnijih razloga da objasnite svima onima prepunim savetima o zdravoj ishrani da gube utakmicu zbog propagiranja zdravog celog zrna pšenice.

  1. Opijati iz glijadina (sa delimičnom digestijom do 4 i 5 amino kiselina dugačkih fragmentata) suštinski povećavaju apetit, kao i odgovarajući proteini iz raži, ječma i kukuruza. Ovo je razlog zašto žitarice daju na težini.
  2. Opijati iz glijadina su psihoaktivne supstance koje aktiviraju poremećaj u ponašanju kod dece sa ADHD i autizmom, manije u bipolarnoj bolesti, paranoje kod šizofreničara, celodnevne opsesije hranom kod osoba sklonih bulimiji i poremećajima u redovnoj ishrani.
  3. Glijadin, kada je netaknut, inicira autoimune procese vodeći ka reumatoidnom artritisu, dijabetesu tipa 1, multiploj sklerozi, psorijazi, i 200 drugih bolesnih stanja.
  4. Amilopektin podiže nivo šećera u krvi do visokog nivoa, mnogo više nego običan šećer.
  5. Pšenična klica aglutinin je moćan crevni toksin.
  6. Pšenična klica aglutinin blokira žučnu kesu i funkcije pankreasa (kroz blokiranje receptora za holecistokinine).
  7. Fitati blokiraju apsorpciju svih pozitivno naelektrisanih minerala, kao što su gvožđe, cink i magnezijum.
  8. Prisutno je više alergena, kao što su inhibitori tripsina, tioreduktaze, zatim inhibitori alfa amilaze, i gama glijadini, odgovorni za astmu, osip na koži i gastrointestinalna stanja.
  9. Žitarice su snažni endokrini disruptori koji dovode do pogoršanja policističnih sindroma, do rasta grudi kod muškaraca, do pada nivoa testosterona kod muškaraca i povećanja estrogena, zatim do povećanja nivoa prolaktina hipofize, do blokiranja delovanja kortizola, kao i do poremećaja u radu tiroidne žlezde usled autoimune upale.
  10. Velike kompanije koje se bave hranom i agrobiznisom služe se upotrebom pšenice i žitarica za kontrolu ljudskog ponašanja i kupovne njihovih proizvoda. One koriste efekte pojačanog apetita usled konzumiranja žitarica kako bi povećale potrošnju hrane i pojedince pretvorile u zavisnike.

Ono što znamo je da zavisnost od hrane stvara višak kilograma, zato se vraćamo pravim navikama, zdravoj hrani bez pšenice i drugih žitarica.

[adsenseyu4]

Zapamtite:

Žitarice su seme trave, dodate ishrani iz očaja gladnih ljudi u nedavnoj istoriji. Ljudski organizam nije prilagođen konzumiranju semena trave, niti bilo kojoj komponenti trava, kao što je slučaj s preživarima.

Mnogi problemi sa zrnom potiču od nesvarljivih ili slabo-svarljivih proteina. Pšenični aglutinin, na primer, u potpunosti je otporan na ljudsko varenje, i ispoljava sve vrste čudnih gastrointestinalnih inflamatornih i hormonski štetnih efektata u procesu varenja.

Glijadin, ukoliko ostane netaknut, inicira autoimune procese već navedene gore, ali takođe može biti delimično svaren do peptida, ne pojedinačnih amino kiselina kao kod drugih proteina, koji imaju jedinstvene amino kiselinske sekvence koje omogućavaju vezivanje za receptore opijata u ljudskom mozgu. Izuzetak slabe svarljivosti semena trave je, ironično, amilopektin, komponenta zrna koja izuzetno podiže nivio šećera u krvotoku.
Razumevanje destog razloga je ono što vas postavlja ponovo na put da sami kontrolišete svoj apetit i zdravlje. Ako pobedite veštački stimulisanu potrebu za hranom, vratićete se na pravi put.

Webtribune.rs

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]